To φόρεμα που φορούσε η Βασίλισσα Ελισάβετ στη στέψη της, πρόκειται να παρουσιαστεί τώρα στο κοινό

Προς τιμή της Βασίλισσας Ελσάβετ και των εορτασμών του πλατινένιου Ιωβηλαίου το ένδυμα που φορούσε κατά την στέψη θα εκτεθεί στο Windsor Castle.

HARPER'S BAZAAR TEAM
Aπό τις 7 Ιουλίου ως τις 26 Σεπτεμβρίου θα μπορεί το κοινό να θαυμάσει από κοντά την επίσημη τουαλέτα που φορούσε η μονάρχης την ημέρα της στέψης της στις 2 Ιουνίου του 1953.
To φόρεμα που φορούσε η Βασίλισσα Ελισάβετ στη στέψη της, πρόκειται να παρουσιαστεί τώρα στο κοινό

Το φόρεμα είχε σχεδιαστή από τον Sir Norman Hartnell και ράφτηκε από το καλύτερο λευκό μετάξι που εν συνεχεία κεντήθηκε με δαντέλα. Διακοσμήθηκε με λουλούδια- εμβλήματα του θρόνου από χρυσή και ασημένια κλωστή, όπως και με πέρλες και κρυστάλλους. Μάλιστα, χωρίς να το γνωρίζει η ίδια ο Hartnell πρόσθεσε έξτρα στρώσεις υφάσματος στην αριστερή πλευρά της φούστας, ώστε να μπορεί η Βασίλισσα να ξεκουράσει το χέρι της κατά τη διάρκεια της τελετής.

Στην έκθεση θα παρουσιαστεί επίσης ο βασιλικός μανδύας που φόρεσε πάνω από την τουαλέτα της. Ένα μικρό θαύμα από μόνο του για τη δημιουργία του οποίου χρησιμοποιήθηκαν 18 διαφορετικοί τύποι χρυσής κλωστής, 12 κεντήτριες και 3.500 ώρες εργασίας μεταξύ του Μαρτίου και του Μάϊου του 1953.