Συναυλία στο Buckingham | Ο λόγος του Καρόλου για τη "μαμά" του, το τραγούδι του πρίγκιπα George και το χιουμοριστικό βίντεο της βασίλισσας

22 χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στο Παλάτι για τη συναυλία για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η βασιλική οικογένεια αλλά και σχεδόν 22 χιλιάδες θεατές βρέθηκαν στον προαύλιο χώρο του Buckingham Palace για τη συναυλία προς τιμή της βασίλισσας Ελισάβετ με αφορμή το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της.

Συναυλία στο Buckingham | Ο λόγος του Καρόλου για τη "μαμά" του, το τραγούδι του πρίγκιπα George και το χιουμοριστικό βίντεο της βασίλισσας
Platinum Jubilee

Το Platinum party τίμησε την επέτειο των 70 χρόνων της 96χρονης μονάρχη στον βρετανικό θρόνο με πολλούς διάσημους καλλιτέχνες να ερμηνεύουν τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους στη σκηνή. Ανάμεσά τους η Diana Ross, οι Queen, η Alicia Keys αλλά και ο Elton John.

Η Kate Middleton με τον πρίγκιπα William και τα παιδιά τους, πρίγκιπα George και πριγκίπισσα Charlotte έκλεψαν τις εντυπώσεις με τη δούκισσα του Cambridge να φορά ένα λευκό Self Portrait φόρεμα αξίας 400 βρετανικών λιρών και τη πριγκίπισσα Charlotte ένα κόκκινο φόρεμα από τα H&M αξίας 19.99 βρετανικών λιρών. Αυτός όμως που ξεχώρισε ήταν ο πρίγκιπας George που όταν εμφανίστηκε ο Rod Stewart στη σκηνή ξεκίνησε να τραγουδάει το ‘Sweet Caroline’ μαζί με την οικογένειά του δείχνοντας διαρκώς ότι είναι σε πολύ καλή διάθεση, μιλώντας με τον πατέρα του και γελώντας.

Η βασίλισσα Ελισάβετ εξαιτίας των κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει επέλεξε να δει τη συναυλία από το κάστρο του Windsor όπου, σύμφωνα με δημοσιεύματα, βρέθηκαν και ο πρίγκιπας Harry με την Meghan Markle, αλλά φρόντισε να στείλει ένα από τα πιο χιουμοριστικά βίντεο που έχει κάνει για την έναρξη της συναυλίας.

Η 96χρονη συμμετείχε σε ένα σκετς μαζί με το διάσημο αρκουδάκι Paddington, όπως είχε κάνει στο παρελθόν και με τον James Bond για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Στο βίντεο φαίνεται η βασίλισσα να πίνει τσάι με το αρκουδάκι ενώ του αποκαλύπτει ότι μοιράζονται την ίδια αγάπη για τα σάντουιτς με μαρμελάδα και για αυτό έχει πάντα ένα στη τσάντα της.

Στη συναυλία παραβρέθηκαν και ο πρίγκιπας Κάρολος με την Καμίλα Πάρκερ, ο Mike και η Zara Tindall, η πριγκίπισσα Ευγενία και η πριγκίπισσα Βεατρίκη με τους συζύγους τους, ο πρίγκιπας Edward με τη Sophie του Wessex και τα παιδιά τους, Lady Louise Windsor και James, Viscount Severn, αλλά και η πριγκίπισσα Άννα.

Η συναυλία ξεκίνησε με τους Queen και τον Adam Lambert που ερμήνευσαν το ‘We Will Rock You’ ενώ τα μέλη της βασιλικής οικογένειας ανέμιζαν τα σημαιάκια της Μεγάλης Βρετανίας που κρατούσαν στα χέρια τους. Ακολούθησαν οι Elton John, Alicia Keys, Hans Zimmer, Duran Duran, Andrea Bocelli και η Diana Ross, ενώ τα μηνύματά τους στη βασίλισσα έστειλαν μέσω βίντεο αλλά και την σκηνή οι David Attenborough, Julie Andrews, David Beckham και η πρωταθλήτρια στο τένις Emma Raducanu.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας ο πρίγκιπας William αλλά και ο πρίγκιπας Κάρολος έδωσαν λόγο μιλώντας για τις υπηρεσίες που πρόσφερε η Ελισάβετ όλα αυτά τα χρόνια. Ο William με μια δόση χιούμορ είπε "ενώ κανενός η γιαγιά δεν τους ευχαριστεί επειδή μιλούν για την ηλικία της, η δική μου γιαγιά είναι ζωντανή για σχεδόν έναν αιώνα. Σε αυτό το διάστημα, η ανθρωπότητα είδε μια απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και στην επιστήμη. Και ενώ αυτές οι ανακαλύψεις έχουν αυξήσει την γνώση μας για την επιρροή που έχουν οι άνθρωποι στον κόσμο, ο πλανήτης μας έχει γίνει πιο εύθραυστος. Σήμερα, το 2022, ενώ η βασίλισσα γιορτάζει το Πλατινένιο Ιωβηλαίο, η πιεστική ανάγκη να προστατεύσουμε και να επαναφέρουμε τον πλανήτη μας δεν ήταν ποτέ τόσο επείγουσα".

Ο πρίγκιπας Κάρολος ανέβηκε στη σκηνή μαζί με την Καμίλα Πάρκερ και είπε "Αυτού Μεγαλειότης, μαμά. Η κλίμακα της σημερινής γιορτής και η ζεστασιά και η στοργή αυτό το Σαββατοκύριακο του Ιωβηλαίου είναι ο τρόπος μας να σου πούμε ευχαριστώ. Ευχαριστώ από την οικογένειά σου, τη χώρα, την Κοινοπολιτεία και στην πραγματικότητα όλο τον κόσμο".

Διαβάστε Επίσης