Ο Brad Pitt κατηγορεί την Angelina Jolie πως προσπάθησε να βλάψει το brand κρασιού του, Miraval

Δύο ακόμη διάσημοι σταρ που βρίσκονται σε αντιδικία.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ύστερα από την πολύκροτη δίκη των Johnny Depp και Amber Heard που ολοκληρώθηκε υπέρ του ηθοποιού, ένα ακόμα ζευγάρι θα μας απασχολήσει στα δικαστήρια. Φυσικά, για την Angelina Jolie και τον Brad Pitt αυτή είναι μία γνώριμη οδός, καθώς τα τελευταία χρόνια βρίσκονταν σε αντιδικία για την κηδεμονία των παιδιών τους. Πριν λίγους μήνες, το ζευγάρι οδηγήθηκε ξανά στις δικαστικές αίθουσες και ο λόγος ήταν το brand κρασιού τους, Miraval, όταν η Jolie προχώρησε στην εξαγορά των μετοχών της, χωρίς να ενημερώσει τον πρώην της σύζυγο. Τώρα ο Pitt την κατηγορεί με αφορμή την πώληση του μεριδίου της, ότι προσπάθησε να βλάψει τη φήμη του διάσημου κρασιού.

Διαβάστε Επίσης

Ειδικότερα, το 2008 το ζευγάρι είχε αγοράσει έναν αμπελώνα στη Νότια Γαλλία και τον πύργο Miraval, όπου το 2014 πραγματοποίησαν τον γάμο τους, ενώ περνούσαν συχνά τις διακοπές τους εκεί με τα 6 τους παιδιά. Ύστερα από τον χωρισμό τους, η Jolie επιιθυμούσε να πουλήσει τις μετοχές της σε κάποιον άγνωστο, προκειμένου να βλάψει τον Pitt, όπως δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ο ηθοποιός, παρά τη συμφωνία που είχαν κάνει κατά τη διάρκεια του γάμου τους. Πιο αναλυτικά, το ζευγάρι είχε συμφωνήσει να μην πουλήσει κανείς από τους δύο ποτέ τις μετοχές του στην οικογενειακή επιχείρηση χωρίς τη συγκατάθεση του άλλου.

Η νομική ομάδα του Pitt κατέθεσε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες την περασμένη Παρασκευή, πως το Miraval ξεκίνησε από ένα πάθος του Pitt και κατέληξε να γίνει μία πολυεθνική εταιρεία εκατομμυρίων, που παράγει ένα από τα πιο ποιοτικά ροζέ κρασιά στον κόσμο. Αντίθετα, για τη Jolie ο ηθοποιός δήλωσε πως δεν συνεισέφερε τίποτα στην επιτυχία του κρασιού. 

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Pitt μέσω των δικηγόρων του, η ηθοποιός σχεδίασε να πουλήσει το μερίδιό της στην εταιρεία Tenute del Mondo, της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο Yuri Shefler, ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος του Stoli Group. Όπως ανέφεραν τα στοιχεία που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, ο Shefler πραγματοποίησε εχθρικά την "κατάληψη" του, ενώ προσπάθησε να λάβει εμπιστευτικές πληροφορίες για το όφελος της ανταγωνίστριας εταιρείας του. Συνεπώς, η όλη κίνηση της Jolie βάζει σε κίνδυνο τη φήμη του Miraval και κατ'επέκταση του Pitt, όπως ανέφεραν οι δικηγόροι, υπογραμμίζοντας πως "η Jolie επιθυμούσε να αναγκάσει τον Pitt σε μία συνεργασία με έναν άγνωστο και ακόμα χειρότερα με έναν άγνωστο με επικίνδυνες διασυνδέσεις και προθέσεις".

Προκειμένου, λοιπόν, ο Pitt να αποδείξει τη ζημιά που έχει υποστεί ύστερα από την "παράνομη" εξαγορά των μετοχών της Jolie, ζητά να προχωρήσει σε ένορκη δίκη για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του και το μέλλον της εταιρείας του, ανακηρύσσοντας την πώληση άκυρη.

Διαβάστε Επίσης