"Το να μεγαλώνεις είναι ένα προνόμιο" | Η Naomi Watts θέλει να καταπολεμήσει το στίγμα της εμμηνόπαυσης

Η ανάρτησή της για την εμμηνόπαυση και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον τρόπο που την αντιμετωπίζουμε.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Naomi Watts έκανε μια ανάρτηση για την εμμηνόπαυση και παραδέχτηκε ότι η λέξη και μόνο κάποτε την τρόμαζε. Η 53χρονη ηθοποιός αποκάλυψε ότι ελπίζει η "άβολη συζήτηση” για αυτό το θέμα να αφαιρέσει το στίγμα γύρω από την εμμηνόπαυση και απλά να θεωρείται απλά μια φυσική φάση της ζωής των γυναικών.

"Όταν ήμουν λίγο πριν τα 40, ξεκίνησα να σκέφτομαι ότι θέλω να κάνω οικογένεια. Τότε η λέξη εμμηνόπαυση γρήγορα με τάραξε, ήταν σαν σύγκρουση με φορτηγό” έγραψε στο Instagram της μαζί με μια selfie της.

"Πώς θα μπορούσα να το διαχειριστώ όταν κανείς δεν μιλούσε για αυτό; Είχα μπει σε αυτή τη φάση νωρίτερα από τους συνομήλικούς μου. Οι μέντορές μου και η μαμά μου δεν το συζητούσαν. Δεν ήξερα πως να ζητήσει βοήθεια και δεν ήξεραν πως να την δώσουν. Ακόμα και οι γιατροί δεν είχαν πολλά να πουν. Είναι περίεργο, σαν ένας άγραφος κώδικας σιωπής. Οι γυναίκες πρέπει να το ανεχτούν και να το αντιμετωπίσουν, γιατί έτσι έχει περάσει από γενιά σε γενιά”, έγραψε στην ανάρτησή της.

Η σταρ έγραψε ότι θα ήθελε αυτή η φάση στη ζωή των γυναικών να μπει περισσότερο στη συζήτηση μέσα από τα media και το marketing: "Όταν ρίχνεις το φως σε άβολες συζητήσεις γίνονται πιο εύκολες. Υπάρχει πρόοδος. Γιατί για αυτό το θέμα μας πήρε τόσο καιρό; Ας καταπολεμήσουμε το στίγμα και ας απευθυνθούμε σε αυτή τη μυστικότητα και τη ντροπή που νιώθαμε για να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένα πιο υγιές πλαίσιο για τις μελλοντικές γενιές”.

"Το να μεγαλώνεις είναι ένα προνόμιο και μια εποχή να νιώθουμε περήφανες για τις εμπειρίες μας, να νιώθουμε δυνατές, χωρίς να απολογούμαστε. Το να είσαι μέρος μια γενιάς που αλλάζει τα πράγματα είναι κάτι που ενθουσιάζει. Δεν θα περπατάμε πια μόνες μας σε αυτό”, έγραψε η ηθοποιός.


 

Διαβάστε Επίσης