Elvis Presley | Οι τραγικές ιστορίες των γυναικών της οικογένειάς του περιλαμβάνουν εθισμό, απογοητεύσεις και πένθος

Η προβολή της νέας ταινίας του Baz Luhrmann έφερε στην επιφάνεια πολλά οικογενειακά τραύματα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Τρεις γενιές γυναικών της οικογένειας Presley παραβρέθηκαν στην πρεμιέρα της νέας ταινίας του Baz Luhrmann για τη ζωή του βασιλιά του ροκ εν ρολ. Η Priscilla Presley, πρώην σύζυγος του Έλβις, η κόρη τους Lisa Marie και η κόρη της Riley Keough έδωσαν πρόσβαση στον σκηνοθέτη στην έπαυλη και το προσωπικό αρχείο του Elvis για την ταινία.

Όταν η Riley ξεκίνησε να βλέπει την ταινία κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας, εφόσον η οικογένεια δεν είχε λόγο για το τελικό αποτέλεσμα, ξεκίνησε να κλαίει. Όπως δήλωσε η 33χρονη "ξεκίνησα να κλαίω και δεν σταμάτησα. Υπάρχουν πολλά οικογενειακά τραύματα που ξεκίνησαν τότε για την οικογένειά μου”. Μερικά από αυτά ήταν ο εθισμός, οι απογοητεύσεις αλλά και οι θάνατοι. Η Lisa Marie, για παράδειγμα, δεν έκρυψε ποτέ τα προβλήματά της με την κατάχρηση ουσιών ενώ πρόσφατα έχασε τον γιο της, τον 27χρονο Benjamin Keough, που αυτοκτόνησε τον Ιούλιο του 2020. Η Lisa ακόμα στηρίζεται από τον πρώην σύζυγό της, Danny Keough, με τον οποίο είχε χωρίσει το 1994 και μένει μαζί τους- έχοντας μια πλατωνική σχέση- για να ξεπεράσουν μαζί την απώλεια του γιου τους.

Priscilla Presley

Elvis Presley | Οι τραγικές ιστορίες των γυναικών της οικογένειάς του περιλαμβάνουν εθισμό, απογοητεύσεις και πένθος

Όταν η Priscilla γνώρισε τον Elvis ήταν ήδη ένας σούπερ σταρ. Είχαν γνωριστεί στη Γερμανία όταν εκείνη ήταν 14 χρονών και εκείνος 24. Η έφηβη έμενε στη δυτική Γερμανία με την μητέρα της και τον πατριό της που ήταν στέλεχος στην αμερικάνικη αεροπορία. Το ζευγάρι γνωρίστηκε σε ένα πάρτι και όπως έχει δηλώσει η Priscilla αμέσως κατάλαβε ότι "έπρεπε να τον κρατήσω. Ήθελα να ταξιδέψω μαζί του. Έκλαιγα εάν δεν μπορούσα να είμαι δίπλα του”. Τρία χρόνια αργότερα, όταν ο Έλβις επέστρεψε στην Αμερική, οι γονείς της Pricilla την άφησαν να μετακομίσει μαζί του στο Μέμφις με την προϋπόθεση ότι εκείνη θα έμενε στο σπίτι των γονιών του. Τέσσερα χρόνια μετά, όταν η Priscilla έγινε 21 παντρεύτηκε τον Elvis. Σε συνέντευξή της, η Priscilla είχε αποκαλύψει ότι ο σταρ αρνιόταν να κοιμηθεί μαζί της μέχρι να παντρευτούν. "Ήταν μια συμφωνία που είχε κάνει με τον εαυτό του ότι δεν θα κοιμόταν με την γυναίκα που θα αποφάσιζε να παντρευτεί μέχρι τον γάμο. Κάποια στιγμή είχε πει ότι ήθελε παρθένα”.

Ο Elvis ήθελε να ελέγχει την εμφάνισή της, τα ρούχα της, τα μαλλιά της, ακόμα και το μακιγιάζ της. "'Ήμουν υπό την επήρεια, ένα ξόρκι του τι πίστευα ότι είναι αγάπη” είχε πει. Μετά από εννιά μήνες ήρθε στη ζωή τους το παιδί τους, η Lisa Marie. Μετά τη γέννηση της κόρης του, ο Elvis δεν ήθελε να κοιμάται πια με την σύζυγό του. Ξεκίνησε να παίρνει χάπια και η Priscilla δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει πια την καθημερινότητά της μέσα στο σπίτι. Το ζευγάρι τελικά πήρε διαζύγιο το 1973.

Το 1977, η Lisa Marie σε ηλικία 9 ετών είδε για τελευταία φορά τον πατέρα της. Λίγο αργότερα βρέθηκε νεκρός στο μπάνιο από την τότε σύντροφό του, Ginger Alden. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πριν τον θάνατο του η εκκλησία της Σαϊεντολογίας τον είχε προσεγγίσει για να γίνει μέλος. Ο Elvis είχε πει "τι στο διάολο είναι αυτό” εμφανώς ξαφνιασμένος από τους κανόνες της Σαϊεντολογίας αλλά η Priscilla μαγεύτηκε. Μετά τον θάνατό του, ο John Travolta έστειλε την Priscilla να δει ένα υψηλό στέλεχος της Σαϊεντολογίας με αποτέλεσμα να γίνει μέλος και να μεγαλώσει με τα διδάγματά της και τη Lisa Marie, αλλά και τα εγγόνια της, εφόσον και ο πατέρας τους, Danny Keough ήταν μέλος της Σαϊεντολογίας.

Lisa Marie Presley

Presley

H Lisa Marie μετά το διαζύγιό της με τον Keough παντρεύτηκε με τον Michael Jakcson, ένας γάμος που κράτησε μόλις 20 μήνες. Αργότερα παντρεύτηκε τον Nicolas Cage με τον οποίο παρέμεινε παντρεμένη από το 2001 έως το 2004, ενώ ο τέταρτος γάμος της με τον Michael Lockwood επίσης δεν τέλειωσε καλά μετά από δέκα χρόνια. Το ζευγάρι μπήκε σε μια δικαστική διαμάχη για το διαζύγιο ενώ εξακολουθεί να έχει δικαστικές κόντρες για τις περιουσίες τους. Μάλιστα, η Lisa Marie κατηγόρησε τον πρώην σύζυγό της για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και το πρώην ζευγάρι ετοιμάζεται να συναντηθεί στις δικαστικές αίθουσες εκ νέου φέτος το καλοκαίρι.

Η Lisa Marie έχει αποκαλύψει ότι -όπως ο πατέρας της- ήταν εθισμένη σε αναλγητικά χάπια και οπιούχες ουσίες: "Ανάρρωνα από τη γέννα των παιδιών μου, Vivienne και Finley, όταν ο γιατρός μου συνταγογράφησε οπιούχα για τον πόνο. Χρειάστηκε μια συνταγή μόνο για να νιώσω ότι πρέπει να συνεχίσω να τα παίρνω” είχε πει.

Riley Keough

Riley Keough

Πλέον, φαίνεται ότι η οικογένεια διανύει τις πιο γαλήνιες στιγμές της. Η εγγονή του Elvis, Riley, έχει ξεφύγει από τα τραύματα και τους εθισμούς που τυραννάει την οικογένεια εδώ και γενιές. Πρόσφατα, η Keough κέρδισε το βραβείο 'Camera d'Or' στο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών για το σκηνοθετικό της ντεμπούτο μαζί με την σκηνοθέτη Gina Gammell για το 'War Pony', ενώ όπως είπε και η Lisa Marie, η νέα ταινία για τον Έλβις ήταν κάτι που έκανε καλό σε όλη την οικογένεια. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ετοιμάζονται και για τα Όσκαρ, αφού είναι σίγουρο ότι ο Austin Butler που υποδύεται τον βασιλιά του ροκ εν ρολ, θα προταθεί για βραβείο Α'Ανδρικού ρόλου.

Διαβάστε Επίσης