Αμβλώσεις Η.Π.Α | Η Rita Moreno θυμάται την παράνομη άμβλωση που παραλίγο να της στοιχίσει τη ζωή

Στον απόηχο της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου των Η.Π.Α που ακυρώνει το συνταγματικό δικαίωμα στις αμβλώσεις, η βετεράνος ηθοποιός του Hollywood μοιράζεται την ιστορία της για να αφυπνίσει.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Αναβρασμός επικρατεί στις Η.Π.Α. μετά την ακύρωση της απόφασης - ορόσημο "Roe v. Wade" του 1973 που εξασφάλιζε τις γυναίκες το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση. Οι αντιδράσεις έχουν ήδη αρχίσει να διατυπώνονται με σφοδρότητα δημοσίως ενώ προοδευτικές προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής και του θεάματος, έχουν βγει μπροστά καλώντας σε δράση. Μία απ' αυτές, η Rita Moreno, η 90χρονη βετεράνος του Hollywood, που θέλησε να επισημάνει την τραγικότητα αυτής της απόφασης μεταφέροντας στο κοινό τη δική της προσωπική εμπειρία από μία παράνομη άμβλωση, την εποχή πριν από τη "Roe v. Wade". 

Μιλώντας στο Variety, η βραβευμένη με Όσκαρ β' γυναικείου ρόλου για τη συμμετοχή της στο θρυλικό μιούζικαλ West Side Story Moreno θυμήθηκε την εποχή που έμεινε έγκυος από τον Marlon Brando, με τον οποίο βρισκόταν σε on-off σχέση από το 1954 έως το 1962. Τότε οι αμβλώσεις ήταν ακόμα παράνομες σχεδόν στο σύνολο των Η.Π.Α. 

Διαβάστε τη συνέχεια στο madamefigaro.gr