Βασιλική Οικογένεια | Δημοσίευσε την αναφορά με τα έξοδα-ρεκόρ για το 2021-2022

Τα ταξίδια των μελών της βασιλικής οικογένειας είναι ένα από τα μεγαλύτερα έξοδα του Παλατιού.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Στις 30 Ιουνίου έδωσε στη δημοσιότητα το βρετανικό Παλάτι την οικονομική αναφορά Sovereign Grant Report με τα έξοδα της βασιλικής οικογένειας για το έτος 2021-2022, όπως κάνει κάθε χρόνο για λόγους διαφάνειας.

Τα έξοδα του Παλατιού αφορούν σε χρηματοδότηση των βασιλικών καθηκόντων της βασίλισσας και της συντήρησης των βασιλικών παλατιών. Αυτό που έκανε εντύπωση φέτος είναι η σημαντική αύξηση των εξόδων, σχεδόν 400 χιλιάδων βρετανικών λιρών από τις προηγούμενες χρονιές για έξοδα των μελών της βασιλικής οικογένειας. Φέτος το Παλάτι δήλωσε έξοδα 86.3 εκατομμυρίων ενώ πέρυσι ήταν περίπου στα 85.9 εκατομμύρια.

Από αυτά τα 51.8 εκατομμύρια δόθηκαν για τα επίσημα ταξίδια των μελών της βασιλικής οικογένειας, τη συντήρηση των κατοικιών τους και τα λειτουργικά έξοδα. Μέρος των χρημάτων έχουν δοθεί και για την ανακαίνιση του Buckingham Palace που αναμένεται να διαρκέσει 10 χρόνια.

Τα χρήματα αυτά προέρχονται όλα από τη φορολογία των πολιτών ενώ η βασιλική οικογένεια έχει έσοδα και από την τουριστική εκμετάλλευση των Παλατιών, δηλαδή τις επισκέψεις και τα καταστήματα δώρων. Το 2021 το Παλάτι είχε έσοδα 9.9 εκατομμυρίων από τα κάστρα σημειώνοντας 5% αύξηση από πέρυσι αλλά παραμένοντας στα μισά έσοδα από την εποχή πριν την πανδημία.

Σύμφωνα με την αναφορά η καθημερινότητα της βασιλικής οικογένειας επέστρεψε στα φυσιολογικά επίπεδα μετά την πανδημία κάνοντας δημόσιες εμφανίσεις, ταξίδια και επισκέψεις όπως και πριν, συνολικά κάνοντας 2.300 επίσημες εμφανίσεις.

Διαβάστε Επίσης