"Δεν μας αποκαλούν γυναίκες πια" | Η ανάρτηση της Bette Midler και τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε στο Twitter

Η 76χρονη ηθοποιός έκανε μια ανάρτηση για τις εκφράσεις που συμπεριλαμβάνουν τoυς transgenders.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Bette Midler προκάλεσε αντιδράσεις στο Twitter με μια ανάρτησή της για τα δικαιώματα των γυναικών. Η 76χρονη ηθοποιός μίλησε για τις λέξεις που χρησιμοποιούνται πλέον για να περιγράψουν τις γυναίκες, λέγοντας ουσιαστικά πως οι εκφράσεις που συμπεριλαμβάνουν και τους trans "σβήνουν τις γυναίκες".

Όπως έγραψε στο Twitter της: "Γυναίκες του κόσμου. Μας ξεγυμνώνουν από τα δικαιώματα που έχουμε στα σώματά μας, στη ζωή μας και ακόμα και στο όνομά μας. Δεν μας αποκαλούν γυναίκες πια. Μας λένε "ανθρώπους που γεννούν" ή "που έχουν έμμηνο ρύση" ακόμα και "ανθρώπους με αιδοίο. Μην τους αφήσετε να σας σβήσουν. Κάθε άνθρωπος στη Γη σας χρωστά".

Πολλά ήταν τα σχόλια που δέχτηκε η ηθοποιός κυρίως από άτομα της LGBTQ+ κοινότητας που επεσήμαναν πως η Midler δεν σκέφτηκε ότι το να συμπεριλάβει κάποιος τους trans στη συζήτηση για τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών δεν βλάπτει με κανέναν τρόπο τις γυναίκες: "Είμαι πολύ απογοητευμένος ως trans και ως fan της Bette Midler. Bette, το να συμπεριλάβει κανείς τους trans στη συζήτηση για την αναπαραγωγική υγεία δεν βλάπτει τις γυναίκες. Έχουμε τα ίδια όργανα και ακόμα μεγαλύτερη ευαισθησία από μια cis γυναίκα" έγραψε κάποιος.

Η συγγραφέας Roxanne Gay απάντησε σχολιάζοντας "κανείς δεν προσπαθεί να σβήσει τις γυναίκες με γλώσσα που συμπεριλαμβάνει ανθρώπους που χρειάζονται άμβλωση. Κανείς δεν σε αποκαλεί τίποτα άλλο από αυτό που προτιμάς. Θα έπρεπε να επιστρέψεις αυτή την ευγένεια".

Όπως πολύ εύστοχα, εξάλλου, παρατήρησε κάποιος άλλος "δεν είναι όλες οι γυναίκες ‘άνθρωποι που γεννούν’ και δεν είναι όλοι οι άνθρωποι που γεννούν γυναίκες. Είσαι στη λάθος πλευρά της ιστορίας με αυτό που έγραψες".

Διαβάστε Επίσης