Βασίλισσα Ελισάβετ | Οι φωτογραφίες από το εντυπωσιακό φόρεμα που είχε φορέσει στην στέψη της στην έκθεση για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της

Θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά φορέματα του 20ου αιώνα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το εντυπωσιακό φόρεμα που είχε φορέσει η βασίλισσα Ελισάβετ στη στέψη της πριν 70 χρόνια παρουσιάζεται στο κοινό σε μια έκθεση που στήθηκε προς τιμή του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της.

Το φόρεμα που είχε σχεδιάσει ο Norman Hartnell θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά του 20ου αιώνα θα εκτεθεί στην έκθεση ‘Platinum Jubilee: The Queen’s Coronation’ στο κάστρο του Windsor, η οποία θα παρουσιάσει στο κοινό και τα κοσμήματα της βασίλισσας, συμπεριλαμβανομένου του περιδέραιου και των σκουλαρικιών που είχε φορέσει η μονάρχης.

Βασίλισσα Ελισάβετ | Οι φωτογραφίες από το εντυπωσιακό φόρεμα που είχε φορέσει στην στέψη της στην έκθεση για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της

Η βασίλισσα είχε συμμετάσχει στη διαδικασία σχεδιασμού του φορέματος που είχε φτιαχτεί από ένα λευκό σατέν ύφασμα και διακοσμήθηκε από floral κεντήματα με χρυσή κλωστή καθώς και μαργαριτάρια, πούλιες και κρυστάλλους.

Ο Hartnell είχε σχεδιάσει και το νυφικό της βασίλισσας για τον γάμο της με τον πρίγκιπα Φίλιππο το 1947. Για το φόρεμα της στέψης είχε φτιάξει 8 σχέδια και αυτό που άρεσε περισσότερο στη βασίλισσα ήταν ένα τελευταίο, ένατο, που έκανε, ενώ η Ελισάβετ του ζήτησε να φτιάξει τα εμβλήματα με χρωματιστή κλωστή ενώ ζήτησε και μαργαριτάρια.

Το φόρεμα ζυγίζει περίπου 5 κιλά και χρειάστηκαν 12 βοηθοί για να το κατασκευάσουν, 18 διαφορετικές χρυσές κλωστές και πάνω από 3.5 ώρες για να ολοκληρωθεί.  Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 7 Ιουλίου έως τις 26 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε Επίσης