"Ενεργοποιήστε τη βασίλισσα" | Τι σημαίνει η ατάκα που έγινε trend στο Twitter μετά την παραίτηση του Boris Johnson;

Ο Johnson ανακοίνωσε στις 7 Ιουλίου ότι παραιτείται από την πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μετά την παραίτηση του Boris Johnson από την πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και την αρχηγία του Συντηρητικού κόμματος, η φράση "Ενεργοποιήστε την βασίλισσα" έγινε trend στο Twitter με πολλούς να αναρωτιούνται τι σημαίνει και ποιος είναι ο ρόλος της βασίλισσας Ελισάβετ μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού.

Τη φράση χρησιμοποίησε για πρώτη φορά ο δημοσιογράφος των The Times, Jack Blackburn, σε απάντησή του στο tweet του ρεπόρτερ Mikey Smith που ανέφερε ότι ο Johnson δεν θα υπέβαλε την παραίτησή του εθελοντικά και θα παρέπεμπε σε εκλογές. "Αυτό θα έπρεπε να ενεργοποιήσει τη βασίλισσα" έγραψε ο Blackburn εξηγώντας ότι η 96χρονη μονάρχης θα έπρεπε να αρνηθεί την αίτησή του για διάλυση του κοινοβουλίου και θα έπρεπε να αποφασίσει αν θα τον απάλλασσε από τα καθήκοντά του ή όχι.

Τελικά ο Johnson παραιτήθηκε βγάζοντας τη βασίλισσα από τη δύσκολη θέση να πρέπει να πρωτοστατήσει εν μέσω μιας πολιτικής καταιγίδας. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι η φράση "activate the queen" δεν μοιράστηκε στο Twitter και μετά την παραίτηση, αφού οι χρήστες των social media την βρήκαν πολύ ωραία για να μην την σχολιάσουν.

"Το ‘ενεργοποιήστε τη βασίλισσα’ ακούγεται σαν κάτι που θα φώναζες στο τελευταίο επεισόδιο ενός καρτούν και έχω μεγάλο σεβασμό για αυτή την ατάκα" έγραψε ένας χρήστης του Twitter ενώ κάποιος άλλος σχολίασε "γιατί κάνει trend το ‘activate the queen’. Παίζουμε σκάκι;".

Η βασίλισσα Ελισάβετ παραμένει σε όλα τα χρόνια της θητείας της ουδέτερη στα πολιτικά δρώμενα της χώρας, με τον Boris Johnson να είναι ο 14ος πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια των 70 χρόνων της στον θρόνο. Την τελευταία φορά που Βρετανός μονάρχης χρειάστηκε να απαλλάξει πρωθυπουργό από τα καθήκοντά του ήταν το 834 όταν ο βασιλιάς William ‘απέλυσε’΄τον Λόρδο Melbourne με τον Robert Peel να αναλαμβάνει την πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Διαβάστε Επίσης