Η βασίλισσα Ελισάβετ έσπασε το πρωτόκολλο με αφορμή τις επικίνδυνες θερμοκρασίες στην Αγγλία

Η απόφαση της βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τους φρουρούς στο Λονδίνο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Εξαιτίας των ασυνήθιστων θερμοκρασιών στην Αγγλία, όπου ο υδράργυρος έδειξε τους 40 βαθμούς Κελσίου, η βασίλισσα Ελισάβετ διέταξε τους φρουρούς να αποσυρθούν από το πόστο τους στον Πύργο του Λονδίνο, στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, στο Παλάτι του St James και στο Κάστρο του Windsor.

Διαβάστε Επίσης

Πιο αναλυτικά, η μονάρχης έσπασε το πρωτόκολλο, θέλοντας να προστατεύσει τους φρουρούς από τη ζέστη, δίνοντας εντολή να αποσυρθούν όλοι το μεσημέρι. Όλα ξεκίνησαν όταν φωτογραφίες που έδειχναν αστυνομικούς να ρίχνουν νερό στο στόμα ενός διψασμένου φρουρού, έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου προς τους ιθύνοντες.

Μην ξεχνάμε πως η στολή των φρουρών είναι αρκετά βαριά και ζεστή, με αποτέλεσμα να γίνεται αρκετά άβολη την καλοκαιρινή περίοδο. Έτσι, πολλοί ήταν εκείνοι που θεώρησαν απάνθρωπη την εργασία αυτή με τις δεδομένες συνθήκες. 

"Η υγεία των στρατιωτών μας είναι προτεραιότητα όλες τις στιγμές και έχουμε λάβει πρόσθετα μέτρα αυτή την εβδομάδα, όπως συχνούς ελέγχους, ευέλικτα καθήκοντα και περισσότερο νερό για να βεβαιώσουμε ότι θα μπορούν να συνεχίσουν τα καθήκοντά τους με ασφάλεια", δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού για τις αποφάσεις που λήφθηκαν.

Μάλιστα, την περασμένη Δευτέρα η περίφημη "αλλαγή της φρουράς" που λαμβάνει χώρα στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ ήταν μικρότερης διάρκειας, ενώ την Τρίτη τα καθήκοντα των φρουρών μειώθηκαν κατά πολύ με αφορμή την άνοδο της θερμοκρασίας. 

Διαβάστε Επίσης