Βασίλισσα Ελισάβετ | Η ανάρτηση για το σπάνιο περιδέραιο που δάνεισε στην Kate Middleton

Είναι μέρος της συλλογής κοσμημάτων που είχε φορέσει η 96χρονη μονάρχης στα επίσημα πορτρέτα μετά τη στέψη της.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε μια ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας στο Instagram με αφορμή μια ξεχωριστή έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Παλάτι του Buckingham.

Με τίτλο ‘Platinum Jubilee: The Queen’s Accession’, η έκθεση θα παρουσιάσει στο κοινό σπάνια κοσμήματα, τιάρες και περιδέραια που είχε φορέσει η βασίλισσα Ελισάβετ στα επίσημα πορτρέτα μετά την στέψη της το 1952, αλλά και 24 πορτρέτα της.

Η Dorothy Wilding είχε επιμεληθεί τις φωτογραφίες της νέας τότε βασίλισσας και μάλιστα κάποιες είχαν επιλεχτεί για να γίνουν γραμματόσημα και να σταλούν στις πρεσβείες και τις επίσημες υπηρεσίες των χωρών της Κοινοπολιτείας.

Η βασίλισσα μοιράστηκε στο Instagram μια φωτογραφία που τη δείχνει να φοράει ένα Norman Hartnell φόρεμα, ένα διαμαντένιο βραχιόλι που ήταν γαμήλιο δώρο του δούκα του Εδιμβούργου και ένα περιδέραιο που είχε δοθεί στη βασίλισσα το 1947 ως γαμήλιο δώρο από τον Νιζάμ του Χαϊντεραμπάντ. Ο μονάρχης είχε ζητήσει από τον οίκο Cartier στο Λονδίνο οδηγίες ώστε η Ελισάβετ να επιλέξει όποιο κόσμημα ήθελε κι εκείνη επέλεξε το περιδέραιο με τα 300 διαμάντια.

Το περιδέραιο, όπως αναφέρει και η ανάρτηση, είχε επιλεχτεί από τη βασίλισσα σε πολλές περιστάσεις κατά τη διάρκεια της θητείας της και μάλιστα το έχει δανείσει και στην Kate Middleton. Η δούκισσα του Cambridge το είχε φορέσει το 2014 σε γκαλά της Εθνικής Πινακοθήκης της Αγγλίας και το είχε συνδυάσει με ένα μαύρο Jenny Packham φόρεμα.

Βασίλισσα Ελισάβετ | Η ανάρτηση για το σπάνιο περιδέραιο που δάνεισε στην Kate Middleton

H έκθεση στο Buckingham ξεκινάει στις 22 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Οκτωβρίου.
 
 

Διαβάστε Επίσης