X

Βασίλισσα Ελισάβετ | Η στιγμή που πληροφορήθηκε πως έγινε βασίλισσα

Η τότε 25χρονη πριγκίπισσα Ελισάβετ βρισκόταν στην Κένυα με τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο.

Ήταν ένα ταξίδι που θα της άλλαζε για πάντα στη ζωή. Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε ταξιδέψει με τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο στην Κένυα, εκπροσωπώντας τον πατέρα της και τότε βασιλιά της Αγγλίας, Γεώργιο, ο οποίος βρισκόταν στο Sandringham Estate, αφού ήταν βαριά άρρωστος. 

Διαβάστε Επίσης

Κατά τη μικρή διαμονή της εκεί, η Ελισάβετ είχε περάσει φανταστικά, μέχρι τη στιγμή που έλαβε τα δυσάρεστα νέα πως ο πατέρας της είχε φύγει από τη ζωή και η ίδια ήταν πλέον η βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Σύμφωνα με τη Lady Pamela Hicks, ξαδέρφη του πρίγκιπα Φιλίππου και παράνυμφο στον γάμο του με τη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία ήταν μαζί τους στο ταξίδι ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή για την 25χρονη πριγκίπισσα. "Η μητέρα μου θυμήθηκε πολύ καθαρά πως όταν άκουσε τα νέα πήγαινε πάνω κάτω μαζί με τον Φίλιππο και τις κυρίες των τιμών και τον ιδιωτικό γραμματέα" εξήγησε η κόρη της, India Hicks.

"Όταν η βασίλισσα κατάφερε να επιβληθεί στον εαυτό της είπε: Συγγνώμη, αλλά θα πρέπει να γυρίσουμε πίσω στην Αγγλία. Αυτό ήταν χαρακτηριστικό της βασίλισσας ότι έπρεπε να απολογηθεί για κάτι τέτοιο. Όλοι της είπαν, μη λες ανοησίες", δήλωσε η κόρη της Hicks, προσθέτοντας πως η μητέρα της αγκάλιασε την Ελισάβετ και ξαφνικά θυμήθηκε πως "αυτή είναι η βασίλισσά μου" και αμέσως υποκλίθηκε.

Στο παρελθόν, η ίδια η Pamela Hicks που σήμερα είναι 93 ετών, είχε πει τη φράση "Ανέβηκε εκείνη τη σκάλα ως πριγκίπισσα και κατέβηκε ως βασίλισσα". Παράλληλα, είχε εξομολογηθεί τις ρομαντικές στιγμές που το ζευγάρι είχε καταφέρει να περάσει για τη μία εβδομάδα που βρέθηκε εκεί, ψαρεύοντας και κάνοντας ιππασία. Ωστόσο, τη στιγμή που η βασίλισσα Ελισάβετ πάτησε το πόδι της σε αγγλικό έδαφος ήξερε πως είχε επέλθει το τέλος της προσωπικής της ζωής. 

Διαβάστε Επίσης