Βασίλισσα Ελισάβετ | Η σπάνια ηχογράφησή της για το νέο ντοκιμαντέρ του BBC για τη ζωή της

Η 96χρονη μονάρχης μιλάει για την ζωή της στο Παλάτι στο "Elizabeth: The Unseen Queen".

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η βασίλισσα Ελισάβετ μιλάει για τη ζωή της ως παιδί στο Παλάτι στο νέο ντοκιμαντέρ του BBC ‘Elizabeth: The Unseen Queen’.

Η 96χρονη μονάρχης ηχογράφησε στις 19 Μαίου για το BBC κάποιες σκέψεις της για τη ζωή της ως παιδί ως κόρη του βασιλιά και διάδοχος του θρόνου σε μια σπάνια ηχογράφησή της για τις εμπειρίες της ζωής της. Το BBC έδωσε στο Παλάτι το ντοκιμαντέρ κι ενώ δεν έχει γίνει γνωστό εάν η βασίλισσα το είδε, συμφώνησε όχι μόνο να μιλήσει η ίδια αλλά και να δώσει πρόσβαση σε προσωπικά βίντεο και φωτογραφίες της διάσημης οικογένειάς της.

Η βασίλισσα μοιράζεται σπάνιες και προσωπικές λεπτομέρειες από τα νεανικά της χρόνια αλλά και τη ζωή της μέχρι τη στέψη της, λέγοντας "πάντα ελπίζεις ότι οι μελλοντικές γενιές θα τις βρουν ενδιαφέρουσες και ίσως τους εκπλήξει το γεγονός ότι κάποτε ήσουν κι εσύ νέα".

Η Ελισάβετ τόνισε ότι χάρηκε όταν είδε ξανά φωτογραφίες από την παιδική της ηλικία με αφορμή το ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στις 29 Μαίου στα πλαίσια του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της για την επέτειο των 70 χρόνων της στον βρετανικό θρόνο.

"Όπως πολλές οικογένειες, οι γονείς μας ήθελαν να κρατήσουν ένα αρχείο από τις πολύτιμες στιγμές μας μαζί. Και όταν ήταν η δική μας σειρά με τη δική μας οικογένεια κάναμε το ίδιο. Πάντα απολάμβανα να απαθανατίζω οικογενειακές στιγμές" λέει η βασίλισσα.

Το ντοκιμαντέρ που έχει διάρκεια 70 λεπτών περιλαμβάνει υλικό από τους δημόσιους λόγους της μονάρχη, υλικό από τα παρασκήνια, αλλά και οικογενειακά βίντεο που την δείχνουν με την αδελφή της, πριγκίπισσα Μαργαρίτα, να χορεύουν και να κάνουν πικ νικ με τους γονείς τους στην Σκοτία.

Στο υλικό περιλαμβάνονται και σκηνές από τη στέψη του πατέρα της αλλά και τη δική της αλλά και στιγμές με τα παιδιά της, πρίγκιπα Κάρολο και πριγκίπισσα Άννα. Οι παραγωγοί συμπεριέλαβαν βίντεο και φωτογραφίες από το ταξίδι της στη Νότια Αφρική με τους γονείς της, αλλά και οικογενειακές στιγμές με τον πρίγκιπα Φίλιππο και τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με το BBC, το ντοκιμαντέρ επιτρέπει στη βασίλισσα να πει την πραγματική της ιστορία με τα δικά της λόγια: "Είναι απίστευτα συγκινητικό να βλέπεις τι έχει ζήσει η βασίλισσα" αναφέρει η επικεφαλής περιεχομένου του βρετανικού καναλιού χαρακτηρίζοντας το ντοκιμαντέρ "ένα ασυναγώνιστα ιστορικό αρχείο".

Διαβάστε Επίσης