Πριγκίπισσα Μαργαρίτα | Η σκληρή απάντηση που έδωσε στην Ελισάβετ όταν έμαθε πως είναι η επόμενη βασίλισσα

Η αντίδραση της αδερφής της βασίλισσας Ελισάβετ στην είδηση της διαδοχής.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το μέλλον της βασίλισσας Ελισάβετ στον θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου δεν ήταν από πάντα προκαθορισμένο. Η τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ ήταν η ανιψιά του βασιλιά Εδουάρδου Γ' και φυσική διάδοχος, αφού μέχρι τότε ο θείος της δεν είχε αποκτήσει παιδιά. 

Διαβάστε Επίσης

Από την άλλη, ακόμα κι αν ο θείος της δεν αποκτούσε παιδιά - το οποίο και έγινε - σε περίπτωση που οι γονείς της έφερναν στον κόσμο αγόρι διάδοχο, τότε εκείνο θα έπαιρνε τη θέση της, σύμφωνα με τον βασιλικό νόμο, που αργότερα η ίδια η βασίλισσα Ελισάβετ άλλαξε. Παρ' όλ'αυτά, τελικά ο θείος της αποφάσισε να αποσυρθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα για να μπορεί να παντρευτεί την αγαπημένη του, Wallis Simpson, πράγμα που σήμαινε πως εν μία νυκτί ο αδερφός του, Γεώργιος, και πατέρας της Ελισάβετ ανέλαβε τον θρόνο. 

Wallis Simpson
Ο Εδουάρδος Γ' και η Wallis Simpson

Και ενώ η πριγκίπισσα Ελισάβετ μέχρι τότε ονειρευόταν να παντρευτεί έναν αγρότη και να εκτρέφει ζώα, στην ηλικία των 10 ετών όλα άλλαξαν. Η ίδια έπρεπε να λάβει την εκπαίδευση που όφειλε να έχει κάθε νόμιμος διάδοχος, ώστε, όταν έρθει η σειρά του, να μπορεί να κυβερνήσει σωστά. 

Σύμφωνα με πηγές από το βασιλικό περιβάλλον, φημολογείται πως όταν η πριγκίπισσα Μαργαρίτα, η αδερφή της βασίλισσας Ελισάβετ, έμαθε τα νέα, είχε μία πολύ αυθόρμητη και σκληρή αντίδραση. Μόλις 8 ετών, η αδερφή της διαδόχου τη ρώτησε "Αυτό σημαίνει πως θα είσαι η επόμενη βασίλισσα;", με την Ελισάβετ να της απαντά: "Κάποια στιγμή". 

βασίλισσα ελισάβετ - πριγκίπισσα μαργαρίτα

Τότε χωρίς να εκφράσει κάποιο συναίσθημα ζήλειας ή ενθουσιασμού, η Μαργαρίτα της προσέφερε συμπόνοια, λέγοντάς της: "Καημενούλα μου". Μέχρι τώρα, δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος που η πριγκίπισσα Μαργαρίτα αντέδρασε έτσι, όμως ίσως είχε ένα προαίσθημα για την πίεση που θα έπεφτε στους ώμους της αδερφής της. Και είχε απόλυτο δίκιο!

Η βασίλισσα Ελισάβετ φέτος κλείνει 70 χρόνια που βρίσκεται στον θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου, ως η μακροβιότερη μονάρχης στον κόσμο, αφού ύστερα από τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα της, αναγκάστηκε να τον διαδεχθεί σε ηλικία 25 ετών. Προκειμένου ο βρετανικός λαός να τιμήσει την Ελισάβετ, πρόκειται να πραγματοποιηθούν εορτασμοί για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο αυτό το καλοκαίρι. 

Διαβάστε Επίσης