Πρίγκιπας Κάρολος | Ερωτήματα για τα 1.2 εκατομμύρια δολάρια που δέχθηκε από την οικογένεια του Osama bin Laden

Τα χρήματα είχαν δοθεί για φιλανθρωπικό σκοπό.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο πρίγκιπας Κάρολος βρίσκεται και πάλι στο στόχαστρο για τις δραστηριότητες των φιλανθρωπικών του οργανισμών, αφού πρόσφατα δημοσίευμα των Sundays Times αποκάλυψε ότι είχε δεχτεί δωρεά 1.2 εκατομμυρίων δολαρίων από την οικογένεια του Osama bin Laden.

0 73χρονος διάδοχος του βρετανικού θρόνου είχε δεχθεί τα χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό το 2013 σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας από τα ετεροθαλή αδέλφια του αρχηγού της Al Qaeda, Bakr και Shafiq bin Laden.

Μάλιστα, ο πρίγκιπας της Ουαλίας και ο Bakr είχαν συναντηθεί από κοντά στο Clarence House και είχε δεχτεί τη δωρεά εκ μέρους του Charitable Fund του παρά το γεγονός ότι οι σύμβουλοί του τον είχαν αποτρέψει.

Το 1994, η οικογένεια του bin Laden τον είχε αποκηρύξει δημόσια και δεν υπάρχουν ισχυρισμοί ότι τα αδέλφια του είχαν σχέση με τις δραστηριότητες του και την τρομοκρατία. "Η δωρεά από τον Sheik Bakr Bin Laden το 2013 είχε εξεταστεί προσεχτικά" ανέφερε ο πρόεδρος του φιλανθρωπικού οργανισμού του Καρόλου, εξηγώντας ότι οι εγκληματικές πράξεις ενός μέλους μιας οικογένειας δεν πρέπει να αποτρέπει τους συγγενείς του από το να ασχολούνται με την φιλανθρωπία.

Διαβάστε Επίσης