Ο συμβολισμός πίσω από τα δαχτυλίδια των αρραβώνων των royals

Η συναισθηματική αξία των διαμαντένιων δαχτυλιδιών που έλαβαν ως δώρο αρραβώνων έξι royals.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Όταν γίνεται λόγος για έναν βασιλικό αρραβώνα, το μόνο σίγουρο είναι πως ένα απλό διαμαντένιο δαχτυλίδι αποδεικνύεται πολύ κατώτερο των περιστάσεων και ας κοστίζει μια περιουσία. Και αυτό γιατί, στους κύκλους των royals η συναισθηματική αξία που συνοδεύει το εν λόγω κόσμημα έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από την χρηματική, η οποία ούτως ή άλλως ξεπερνάει σε μηδενικά την ταπεινή φαντασία των κοινών θνητών. Η μοναδικότητα των πολύτιμων λίθων και η συναρπαστική ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτά, έχουν δημιουργήσει τα πιο εντυπωσιακά δαχτυλίδια αρραβώνων για έξι γαλαζοαίματους.

Βασίλισσα Ελισάβετ

Ο συμβολισμός πίσω από τα δαχτυλίδια των αρραβώνων των royals

O έγγαμος βίος της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φιλίππου διήρκησε περισσότερες από 7 δεκαετίες, ώσπου να τους χωρίσει ο θάνατος. Ο νεαρός τότε πρίγκιπας γνωρίζοντας πως έχει στο πλευρό του την διάδοχο του θρόνου φρόντισε να της χαρίσει ένα λαμπερό δαχτυλίδι αρραβώνων επάξιο της ιδιότητας της. Για αυτό φρόντισε η μητέρα του, πριγκίπισσα Άννα, η οποία το 1946 πρόσφερε στον γιό της την τιάρα που φορούσε στο γάμο της, ώστε να την αποσυναρμολογήσει και να δημιουργήσει εκ νέου με τους πολύτιμους λίθους, που διέθετε, ένα λαμπερό δαχτυλίδι, όπως και έκανε. Το δαχτυλίδι αποτελείται από ένα διαμάντι τριών καρατιών και δέκα μικρότερα διαμάντια pave. Σύμφωνα με το Παλάτι, τα διαμάντια χρονολογούνται στο τέλος της δυναστείας των Romanov, όταν η τιάρα δόθηκε στην πριγκίπισσα Αλίκη από τον Τσάρο Νικόλαο Β' και την Τσαρίνα Αλεξάνδρα της Ρωσίας.

Πριγκίπισσα Diana

Νταινα

Το δαχτυλίδι αρραβώνων της πριγκίπισσας Diana ίσως είναι το διασημότερο κόσμημα όλων των εποχών, καθώς η χαρακτηριστική μπλε πέτρα που το κοσμεί, σχεδιάστηκε από τον περίφημο οίκο πολυτελών κοσμημάτων της Μεγάλης Βρετανίας, Garrard. Αρχικά, η βασιλική οικογένεια δεν ενέκρινε το δαχτυλίδι που επίλεξε η πολυαγαπημένη πριγκίπισσα καθώς θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε αυτό και απλοί πολίτες που διαθέτουν την άνεση να το αγοράσουν στην τιμή των 36 χιλιάδων λιρών που κοστολογούνταν το 1981. Το δαχτυλίδι διαθέτει ένα ζαφείρι 12 καρατιών, το οποίο περιβάλλεται από 12 λευκά διαμάντια. Σύμφωνα με τον οίκο, το δαχτυλίδι είναι εμπνευσμένο από μια καρφίτσα της βασίλισσας Βικτωρίας, την οποία σχεδίασε ο Garrard ως δώρο γάμου για τον πρίγκιπα Αλβέρτο προκειμένου να την χαρίσει στην αγαπημένη του βασίλισσα το 1840.

Kate Middleton

Kate Middleton

Το εμβληματικό μπλε δαχτυλίδι της πριγκίπισσας Diana πέρασα στα χέρια του μεγαλύτερου γιου της, πρίγκιπα William, με σκοπό να το χαρίσει στην αγαπημένη του μελλοντική σύζυγό. Παρά το γεγονός ότι η Kate Middleton δεν συνάντησε ποτέ την Diana, κρατάει ζωντανή την θύμηση της με το διαμαντένιο δαχτυλίδι που της προσέφερε ο πρίγκιπας William την ημέρα του αρραβώνα τους. Έκτοτε, η πριγκίπισσα της Ουαλίας σπάνια αποχωρίζεται το πολύτιμο κόσμημα από το δάχτυλο της.

Meghan Markle

Meghan Markle

Η πριγκίπισσα Diana υπήρξε έντιμη στον διαχωρισμό της πολύτιμης συλλογής των κοσμημάτων της, αφήνοντας ισομερές μερίδιο και στους δύο γιους της. Από το δικό του μερίδιο, ο πρίγκιπας Harry πήρε δύο διαμάντια από την συλλογή της μητέρας του και σε συνδυασμό με ένα σπάνιο διαμάντι από την Μποτσουάνα δημιούργησε ένα εκθαμβωτικό δαχτυλίδι αρραβώνων για την αγαπημένη του σύζυγό.

Βασίλισσα Maxima

Βασιλισσα μαξίμα

Ο βασιλιάς Willem Alexander έκανε πρόταση γάμου στη βασίλισσα Maxima με ένα δαχτυλίδι που περιλάμβανε το εθνικό χρώμα της Ολλανδίας. Το μονόπετρο διαθέτει ένα μεγάλο κεντρικό διαμάντι σε πορτοκαλί χρώμα και πλαισιώνεται από δύο μικρότερα σμαραγδένια διαμάντια.

Grace Kelly, πριγκίπισσα του Μονακό

Grace Kelly

Ο πρίγκιπας Rainier του Μονακό εντυπωσίασε το αστέρι του Hollywood, Grace Kelly, με ένα μοναδικό δαχτυλίδι αρραβώνων, σχεδιασμένο δια χειρός Cartier και αποτελούμενο από πολύτιμους λίθους της συλλογής της βασιλικής οικογένειας των Μονεγάσκων στα χρώματα της σημαίας της χώρας.

Διαβάστε Επίσης