X

Η πριγκίπισσα Diana είχε προβλέψει τον θάνατό της δύο χρόνια πριν από το μοιραίο δυστύχημα

Το σημείωμα του νομικού συμβούλου που για χρόνια έμεινε κλειδωμένο αποκάλυψε τις σκέψεις της πριγκίπισσας του λαού.

Στις 31 Αυγούστου του 1997 η πριγκίπισσα Diana άφησε την τελευταία της πνοή, όταν το αυτοκίνητό της συνετρίβη σε δρόμο του Παρισιού. Δύο χρόνια νωρίτερα, η πριγκίπισσα του λαού είχε προβλέψει τον θάνατό της και είχε εξομολογηθεί στον σύμβουλό της πως ήταν σίγουρη πως θα συνέβαινε το δυστύχημα. 

Διαβάστε Επίσης

Η συγκεκριμένη σκέψη ήταν γραμμένη στο σημείωμα Mishcon, όπως έχει γίνει γνωστό, το οποίο μελέτησε η σειρά ντοκιμαντέρ, The Diana Investigations. Πιο αναλυτικά, τον Οκτώβριο του 1995, η πριγκίπισσα Diana είχε κανονίσει μία συνάντηση με τον προσωπικό της νομικό σύμβουλο, Victor Mishcon, για να μοιραστεί τις σκέψεις που είχε. 

Ο Mishcon κράτησε σημειώσεις από τη συνομολία τους, στην οποία η Diana του είχε αποκαλύψει πως αξιόπιστες πηγές της την είχαν ενημερώσει πως ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα επρόκειτο να οργανωθεί, προβλέποντας πως είτε θα κατέληγε νεκρή ή βαριά τραυματισμένη. Πράγμα που συνέβη δύο χρόνια αργότερα, όταν η ίδια, ο σύντροφός της, Dodi Al-Fayed και ο οδηγός της, Henri Paul σκοτώθηκαν, αφού το αυτοκίνητό τους συνετρίβη στο τούνελ Pont de l'Alma στο Παρίσι. 

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, ο Mishcon έδωσε το σημείωμα στον διοικητή της αστυνομίας του Λονδίνου, Sir Paul Condon, ο οποίος ωστόσο το είχε κλειδώσει σε χρηματοκιβώτιο. Μόνο όταν ανέλαβε ο John Stevens, το κοινό έμαθε για την ύπαρξη του σημειώματος. Ο Stevens, ωστόσο, όταν πήγε να επισκεφθεί τον Mishcon έναν μήνα πριν πεθάνει το 2004, ο νομικός σύμβουλος πίστευε πως η Diana ήταν παρανοϊκή και γι'αυτό δεν πίστεψε πως το σημείωμα ήταν αξιόπιστο, ύστερα από τη συνάντηση με την πριγκίπισσα του λαού.

Από την άλλη, υπάρχει και μία δεύτερη χειρόγραφη επιστολή από την Diana τον Οκτώβριο του 1996, δύο μήνες μετά το διαζύγιό της από τον πρίγκιπα Κάρολο, στην οποία ανέφερε τις ίδιες προβλέψεις. Μάλιστα, ο προσωπικός της μπάτλερ, Paul Burrell είχε συμπεριλάβει την επιστολή στο βιβλίο του "A Royal Duty" το 2003.

Διαβάστε Επίσης