Πριγκίπισσα Diana | Ένα εξαιρετικά σπάνια πορτρέτο της εκτίθεται για πρώτη φορά στο κοινό

Το πορτρέτο του Nelson Shanks είχε ολοκληρωθεί τρία χρόνια πριν τον θάνατό της.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ένα εξαιρετικά σπάνιο πορτρέτο της πριγκίπισσας Diana θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό στην γκαλερί Philip Mould & Company σε μια έκθεση που διαρκεί μέχρι τις 6 Ιουλίου.

Το πορτρέτο που είναι ελαιογραφία είναι φιλοτεχνημένο από τον καλλιτέχνη Nelson Shanks και είχε ολοκληρωθεί το 1994, τρία χρόνια πριν τον ξαφνικό θάνατο της Diana. Το έργο με τίτλο ‘Diana, Princess of Wales’ δείχνει την Diana να φοράει ένα πράσινο Catherine Walker φόρεμα που είχε φορέσει και στη φωτογράφιση για το εξώφυλλο του περιοδικού Vanity Fair το 1997.

Η πριγκίπισσα, σε μια σπάνια πόζα για πορτρέτο, κοιτάζει προς τα κάτω ενώ φαίνεται έντονα και το σκουλαρίκι που φοράει και δίνει μια λάμψη στην εικόνα. "Όσον αφορά στα βασιλικά πορτρέτα είναι εξαιρετικά σπάνιο για έναν καλλιτέχνη να αιχμαλωτίζει τόσο το δημόσιο όσο και το προσωπικό προφίλ ταυτόχρονα" ανέφερε στο CNN o γκαλερίστας Philip Mould για το διάσημο πορτρέτο .

Το έργο είχε αρχικά εκτεθεί στο Kensington Palace που μοιράζονταν ο πρίγκιπας William και ο πρίγκιπας Harry ενώ στη συνέχεια είχε μεταφερθεί στο πατρικό της σπίτι Althorp House στο Northamptonshire. Ο πίνακας έχει πουληθεί σε δημοπρασία στην τιμή των 201,600 δολαρίων, δέκα φορές παραπάνω από την αρχική τιμή πώλησης.

Διαβάστε Επίσης