Πρίγκιπας Κάρολος | Λανσάρει άρωμα εμπνευσμένο από τα καλοκαίρια του στους κήπους του Highgrove

Ο Βρετανός γαλαζοαίματος κατάφερε να εσωκλείσει σε ένα μπουκάλι την αγαπημένη του ενασχόληση – την κηπουρική.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η αγαπημένη συνήθεια του πρίγκιπα Καρόλου, που δεν είναι άλλη από την κηπουρική, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών της Βρετανίας, αφού οι περιβόητοι κήποι του Highgrove House αποτελούν must-see αξιοθέατο. Η εξοχική κατοικία του 18ου αιώνα είναι το μέρος όπου ο διάδοχος του βασιλικού θρόνου και η δούκισσα της Κορνουάλης, Camilla, βρίσκουν ηρεμία, απολαμβάνοντας την γαλήνη της φύσης.

Σε απόσταση αναπνοής από το Clarence House – την βασική κατοικία του πριγκιπικού ζεύγους, ο πρίγκιπας Κάρολος επισκέπτεται τακτικά την εξοχική έπαυλη, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, προκειμένου να επιμεληθεί τους εντυπωσιακούς κήπους, για τους οποίους έχει εργαστεί για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες. Τις καλοκαιρινές αναμνήσεις ανάμεσα στους καταπράσινους χώρους, με τα σπάνια και πανέμορφα φυτά και λουλούδια κατάφερε να "εσωκλείσει" μέσα σε ένα μπουκάλι αρώματος, σε συνεργασία με τον πολυτελή οίκο αρωμάτων "Penhaligon's", λανσάροντας για πρώτη φορά το δικό του "βασιλικό" άρωμα.

"Το ‘’Highgrove Bouquet’’ είναι ένα νέο άρωμα εμπνευσμένο από τον πρίγκιπα της Ουαλίας, ένας φόρος τιμής στα υπέροχα αρωματικά καλοκαίρια του στους κήπους του Highgrove" αναφέρουν εκπρόσωποι του βρετανικού brand. Το άρωμα διαθέτει νότες από γεράνι, λεβάντα, υάκινθο, ξύλο κέδρου, lime και τουμπερόζα, ενώ κοστίζει 180 δολάρια, με το 10% των εσόδων να διατίθενται στο "The Prince's Foundation", το φιλανθρωπικό ίδρυμα του βασιλικού κληρονόμου, το οποίο προσφέρει μια ευρεία γκάμα εκπαιδευτικών και μορφωτικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του, ο πρίγκιπας Κάρολος είχε αναφέρει πως εργάστηκε επιμελώς για το φυσικό αυτό υπερθέαμα, προκειμένου να προσφέρει "ευχαρίστηση στους επισκέπτες". "Μια από τις μεγαλύτερες χαρές μου είναι να βλέπω την ευχαρίστηση που μπορεί να προσφέρει ο κήπος σε πολλούς επισκέπτες και ότι όλοι φαίνεται να βρίσκουν κάποιο σημείο του που είναι ξεχωριστό για εκείνους" δήλωσε χαρακτηριστικά.   

Διαβάστε Επίσης