Βασίλισσα Ελισάβετ | Το εμψυχωτικό μήνυμά της προς τον ουκρανικό λαό με αφορμή την Ημέρα Ανεξαρτησίας του κράτους από τη Σοβιετική Ένωση

Μία ακόμη ένδειξη συμπαράστασης από τη μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου προς την Ουκρανία.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η βασίλισσα Ελισάβετ συμπονά τον ουκρανικό λαό και τις δυσκολίες που περνά εξαιτίας της ρωσικής εισβολής, στέλνοντας το δικό της μήνυμα με αφορμή την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας από τη Σοβιετική Ένωση, που συνέβη το 1991.

Διαβάστε Επίσης

"Στην 31η επέτειο της Ανεξαρτησίας, η Αυτού Μεγαλειότης συγχαίρει τους Ουκρανούς", έγραψε η βρετανική πρεσβεία του Κιέβου, παραθέτοντας το μήνυμα της αρχηγού του Ηνωμένου Βασιλείου με παραλήπτη τον Πρόεδρο της Ουκρανίας.

"Μου δίνει μεγάλη χαρά να στέλνω στην εξοχότητά σας και τον λαό της Ουκρανίας τις πιο θερμές ευχές μου στη γιορτή της Ημέρας Ανεξαρτησίας σας. Σε αυτή τη δύσκολη χρονιά, ελπίζω πως σήμερα θα είναι μία στιγμή για τον ουκρανικό λαό, το ίδιο στην Ουκρανία αλλά και σε όλο τον κόσμο, για να γιορτάσει τον πολιτισμό, την ιστορία και την ταυτότητά του. Ας κοιτάξουμε καλύτερες ημέρες στο μέλλον", ανέφερε το μήνυμα που είχε την υπογραφή της βασίλισσας, Elizabeth R, υπονοώντας πως είναι ένα προσωπικό της μήνυμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η μονάρχης της Αγγλίας δείχνει τη συμπαράστασή της, αφού τον περασμένο Μάρτιο έκανε μία γενναιόδωρη δωρεά προς τον ουκρανικό λαό. Αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν συνεισφέρει με τον δικό τους τρόπο, είτε δείχνοντας τη συμπαράστασή τους μέσω δημόσιων δηλώσεων, είτε με επισκέψεις σε οργανώσεις που βοηθούν τους ανθρώπους που έχουν πληγεί εξαιτίας του πολέμου. 

Μάλιστα, ο πρίγκιπας Κάρολος πριν από λίγους μήνες είχε συναντηθεί με διάφορους Ουκρανούς στο Λονδίνο, με τη δούκισσα της Κορνουάλης να φαίνεται στις φωτογραφίες δακρυσμένη. Παράλληλα, έκανε ένα ξαφνικό ταξίδι στο Βουκουρέστι, για να δει από κοντά τις προσπάθειες που γίνονται για τη διάσωση των προσφύγων, αφού περάσουν τα σύνορα. 

Διαβάστε Επίσης