Η γενναιόδωρη δωρεά της βασίλισσας Ελισάβετ προς τον ουκρανικό λαό

Η μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου δεν μπορούσε να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στην τραγωδία.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μετά τη δήλωση του πρίγκιπα Καρόλου, κατά την οποία υποστήριξε την Ουκρανία, καταδικάζοντας την εισβολή του Πούτιν, η βασίλισσα Ελισάβετ ένιωσε πως δεν μπορούσε να μείνει με σταυρωμένα χέρια, προχωρώντας και η ίδια σε μία κίνηση, με την οποία δήλωσε με τη σειρά της την αμέριστη συμπαράστασή της προς τον ουκρανικό λαό.

Διαβάστε Επίσης

Σύμφωνα με την ανάρτηση της βρετανικής Επιτροπής Έκτακτης Ανάγκης για Καταστροφές, ενός μεγάλου φιλανθρωπικού οργανισμού, αποκαλύφθηκε πως η μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου έκανε μία πολύ γενναιόδωρη δωρεά υπέρ του ουκρανικού λαού. Πιο αναλυτικά, ο οργανισμός προσπαθεί να μαζέψει χρήματα για την εξασφάλιση τροφής, νερού, καταφυγίων και ιατρικής περίθαλψης για τους ανθρώπους που αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία, αναζητώντας καλύτερες συνθήκες για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. 

Η ανακοίνωση για τη βοήθεια που προσέφερε η βασίλισσα Ελισάβετ, έρχεται λίγες ημέρες αφού ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα, επισκέφθηκαν τον ουκρανικό καθεδρικό ναό στο Λονδίνο. Όπως έδειξαν οι φωτογραφίες, η δούκισσα του Κορνουάλης δεν μπορούσε να κρατήσει τα δάκρυά της, αγκαλιάζοντας τη σύζυγο του Ουκρανού πρέσβη, Vadym Prystaiko, και λέγοντάς της πως προσεύχονται για εκείνους. 

Από την άλλη ο πρίγκιπας Κάρολος είπε: "Πρέπει να ομολογήσω πως η γυναίκα μου κι εγώ είμαστε βαθιά συγκινημένοι από όλα όσα ακούσαμε σήμερα κατά την επίσκεψή μας και πάνω απ΄όλα από την καταπληκτική γενναιότητα, τη γενναιοδωρία και την ψυχική δύναμη της ουκρανικής κοινότητας, η οποία είναι αντιμέτωπη με μία πραγματικά τραγική επίθεση. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας, ωστόσο όσο ανεπαρκείς κι αν είναι, είναι με όλους εσάς σε αυτή τη δύσκολη στιγμή". 

Αλλά και ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton δήλωσαν δημόσια τη στήριξή τους προς τον πρόεδρο Zelenskyy και όλο τον ουκρανικό λαό που περνάει δύσκολες στιγμές. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας ευχαρίστησε το ζευγάρι και γενικότερα τη βασιλική οικογένεια για το μήνυμα υποστήριξης. Η ανάρτηση του βασιλικού ζευγαριού ακολούθησε μία άλλη ανακοίνωση που είχε γίνει λίγες ημέρες νωρίτερα, αυτή της Meghan Markle και του πρίγκιπα Harry, οι οποίοι μέσω του site του φιλανθρωπικού οργανισμού τους "Archewell", ενθάρρυναν όλο τον κόσμο να στηρίξει τον ουκρανικό λαό. ​​​​​

Διαβάστε Επίσης