Η Ουκρανή φωτογράφος Anya Ozerchuk καταγράφει τις στιγμές των κατοίκων του Κιέβου στα καταφύγια

"Ποτέ δεν πίστευα πως αυτό θα κατέληγε στον φακό μου".

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ύστερα από τη ρωσική εισβολή σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας, πολλοί ήταν οι πολίτες που αποφάσισαν να αφήσουν πίσω την παλιά τους ζωή, ώστε να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Ωστόσο, υπήρχαν και εκείνοι που δεν τους πέρασε από το μυαλό να φύγουν, παρά προτίμησαν να παραμείνουν στο "σπίτι" τους, ενώ οι εκρήξεις έδιναν και έπαιρναν δίπλα τους.

Διαβάστε Επίσης

Το ίδιο έκαναν και αρκετοί κάτοικοι του Κιέβου, οι οποίοι επέλεξαν να μην αποχωρίσουν, καταφεύγοντας σε υπόγεια καταφύγια, για να σωθούν από τη μανία του Ρώσου Προέδρου. Άλλωστε, έχοντας συνηθίσει τις σειρήνες πολέμου, θεώρησαν πως το σωστό είναι να μείνουν πίσω και να αντισταθούν. Τις στιγμές τους στα καταφύγια απαθανάτισε η Anya Ozerchuk, μία Ουκρανή φωτογράφος, μέσα από τον φακό της, θέλοντας να επικοινωνήσει το τι περνούν οι άνθρωποι αυτοί τις δύσκολες ώρες του πολέμου. 

"Δεν υπάρχουν λέξεις αυτή την ώρα και ο καθένας προσπαθεί να κάνει το καλύτερο που μπορεί. Όταν κοιμήθηκα για τρεις ώρες με τα ρούχα μου και με το σακίδιό μου δίπλα μου, ξύπνησα από τις εκρήξεις και μετέφερα τη γάτα μου στο καταφύγιο με τον ήχο της σειρήνας - εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησα πως αυτό ήταν απίστευτο. Κάνω αυτό που μπορώ. Παρηγορώ τον εαυτό μου όσο μπορώ. Πήρα την κάμερα και άρχισα να τραβάω ό,τι έβλεπα δίπλα μου. Ποτέ δεν πίστευα πως αυτό θα κατέληγε στον φακό μου. Ελπίζω πως δεν θα υπάρξουν άλλα τανκ και εκρήξεις. Ας κρατηθούμε", έγραψε η φωτογράφος στη λεζάντα των εικόνων που ανέβασε στον λογαριασμό της στο Instagram.

Διαβάστε Επίσης