Ιστορική στιγμή | Η βασίλισσα Ελισάβετ θα σπάσει το πρωτόκολλο ύστερα από 70 χρόνια βασιλείας

Θα είναι η πρώτη φορά που δεν θα ακολουθήσει το τελετουργικό σε σημαντική εκδήλωση του κράτους.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Όσο κι αν η βασίλισσα Ελισάβετ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως "πλάσμα της συνήθειας" και των παραδόσεων, για πρώτη φορά θα αναγκαστεί να σπάσει το πρωτόκολλο και να κάνει τα πράγματα εντελώς διαφορετικά μετά από 70 χρόνια βασιλείας.

Διαβάστε Επίσης

Πιο αναλυτικά, όπως μεταδίδουν τα ξένα Μέσα, η βασίλισσα Ελισάβετ πρόκειται να διορίσει νέο πρωθυπουργό στις αρχές του Σεπτεμβρίου, κάτι που παραδοσιακά λαμβάνει χώρα στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ ή στο Κάστρο του Windsor. Ωστόσο, φέτος η μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα μετακινηθεί από το Κάστρο του Μπαλμόραλ στο οποίο βρίσκεται από τον Ιούλιο, εξαιτίας των κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό, με αποτέλεσμα η τελετή να λάβει χώρα στη Σκωτία.

Για πρώτη φορά, η διαδικασία θα δεχθεί ορισμένες μικρές μετατροπές, όπου ο νέος νικητής της διαδικασίας και ο απερχόμενος πρωθυπουργός Boris Johnson θα κατευθυνθούν στο Κάστρο του Μπαλμόραλ για την τελετή. Ο Rishi Sunak και η Liz Truss αποτελούν τους προτεινόμενους για τη θέση του 15ου πρωθυπουργού επί βασιλείας της Ελισάβετ.

Προς το παρόν, καμία επίσημη ανακοίνωση δεν έχει γίνει από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, καθώς η τελική απόφαση θα ληφθεί την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, ακόμα κι αν οι γιατροί συμβουλεύουν τη βασίλισσα Ελισάβετ να μην ταξιδέψει, τον τελευταίο λόγο τον έχει η ίδια. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, την τρίτη εμφάνιση-έκπληξη στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ κατά τους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου.

Από την άλλη, πρόκειται για έναν καθήκον, το οποίο δεν θα μεταθέσει στον γιο της, πρίγκιπα Κάρολο, ο οποίος τον τελευταίο καιρό έχει αναλάβει αρκετές αρμοδιότητες από τη μητέρα του, πράγμα που σημαίνει πως θα σκεφτεί πολύ καλά μέχρι να πάρει την απόφασή της.

Διαβάστε Επίσης