40 χρόνια χωρίς τη Grace Kelly | Το Παλάτι του Μονακό θυμάται τις καλύτερες στιγμές της αγαπημένης πριγκίπισσας

Οι φωτογραφίες που ανήρτησε ο επίσημος λογαριασμός του Παλατιού με αφορμή την επέτειο του θανάτου της.

Στις 14 Σεπτεμβρίου του 1982, η Grace Kelly άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο του Μονακό, όταν ο σύζυγός της, πρίγκιπας Rainier, πήρε την απόφαση να απενεργοποιήσει τη μηχανική υποστήριξη. 

Διαβάστε Επίσης

Μία ημέρα νωρίτερα, η πριγκίπισσα του Μονακό είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο, έχοντας υποστεί εσωτερική αιμορραγία, ύστερα από ένα ατύχημα που είχε με το αυτοκίνητο, το οποίο εν τέλει της στέρησε τη ζωή. Μαζί της ήταν και η έφηβη κόρη της, Stéphanie, η οποία, ωστόσο, κατάφερε να μείνει στη ζωή, βγαίνοντας από το δυστύχημα με μία ελαφριά διάσειση και ένα κάταγμα στον αυχένα, που δεν της επέτρεψαν να είναι παρούσα στην κηδεία της χολιγουντιανής ηθοποιού. 

Πάνω από 400 άτομα είχαν δώσει το παρών στο τελευταίο αντίο της πριγκίπισσας Grace, που έλαβε χώρα στον Καθεδρικό Ναό του Μονακό, ανάμεσα στους οποίους είχαν παραβρεθεί οι Cary Grant, Nancy Reagan, Danielle Mitterrand, η Αυτοκράτειρα του Ιράν, Φαράχ Παχλαβί και η πριγκίπισσα Diana. 

Σαράντα χρόνια αργότερα, το Παλάτι του Μονακό, θέλοντας να αποτίνει φόρο τιμής στη γυναίκα-σύμβολο για το Πριγκιπάτο, που επανέφερε την αίγλη στον οίκο των Μοντεγάσκων, χάρη στη φήμη που είχε χτίσει στο λαμπερό Hollywood, ανήρτησε ορισμένες φωτογραφίες από τα αρχεία του, αλλά και από διάσημους φωτογράφους που είχαν απαθανατίσει την ομορφιά της Grace Kelly.

Δείτε τις φωτογραφίες: 

Διαβάστε Επίσης