Βασίλισσα Ελισάβετ | Η λίστα με τους 500 καλεσμένους στην κηδεία της

Πολιτικοί αρχηγοί, μέλη βασιλικών οικογενειών και σημαντικές προσωπικότητες που θα παραστούν στην κηδεία της Βρετανίδας μονάρχη.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ στις 19 Σεπτεμβρίου θα είναι μια δύσκολη μέρα για τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας αλλά και τους πολίτες της χώρας αλλά και μια περίσταση μεγάλης διπλωματικής σημασίας για τους 500 περίπου καλεσμένους από όλο τον κόσμο.

Η λίστα με τους καλεσμένους στην κηδεία περιλαμβάνει μέλη βασιλικών οικογενειών από όλο τον κόσμο, ηγέτες και πολιτικούς αρχηγούς και σημαντικές προσωπικότητες που θα παραστούν στο Westminster Abbey για να τιμήσουν την μακροβιότερη μονάρχη της Μεγάλης Βρετανίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ήδη έχουν σταλεί προσκλήσεις σε όλους τους αρχηγούς κρατών στις χώρες με τις οποίες η Βρετανία έχει διπλωματικές σχέσεις αλλά και σε μέλη βασιλικών οικογενειών. Φυσικά, από την κηδεία δεν θα λείπουν τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, τα παιδιά της, ο βασιλιάς Κάρολος, τα εγγόνια της αλλά και οι σύζυγοί τους, τα ξαδέλφια της, όπως ο δούκας του Kent, η πριγκίπισσα Alexandra και ο δούκας του Gloucester.

Ανάμεσα στους royals που θα παραστούν στην κηδεία θα είναι ο βασιλιάς της Ισπανίας Felipe με τη βασίλισσα Letizia, η βασίλισσα Sofia αλλά και ο πρώην βασιλιάς Carlos, ο βασιλιάς Willem-Alexander, η βασίλισσα Maxima της Ολλανδίας, το βασιλικό ζευγός της Νορβηγίας, ο πρίγκιπας Αλβέρτος με την πριγκίπισσα Charlene του Μονακό, αλλά και μέλη των βασιλικών οικογενειών της Σουηδίας, της Δανίας και του Βελγίου. Ανάμεσα στους καλεσμένους θα είναι και η οικογένεια Γλίξμπουργκ.

Οι πολιτικοί που θα παραστούν στην κηδεία, θα είναι, φυσικά, τα μέλη της βρετανικής κυβέρνησης και παλιότερων κυβερνήσεων, εκπρόσωποι της Ιρλανδίας και της Σκωτίας, ο πρόδερος της Αμερικής Joe Biden με τη σύζυγό του, Jill Biden, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, o Γερμανός πρόεδρος Frank-Walter Steinmeier, ο Ιταλός πρωθυπουργός Sergio Mattarella, της Φινλανδίας Sauli Niinisto, ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Jacinda Ardern, ο Καναδός πρωθυπουργός Justin Trudeau αλλά και ο πρόεδρος της Βραζίλιας Jair Bolsonaro.

Από αυτούς που αναμένεται να παραστούν στην κηδεία είναι και ο Ιάπωνας αυτοκράτορας Naruhito με την αυτοκράτειρα Masako που συνήθως δεν πηγαίνουν σε κηδείες καθώς είναι ενάντια στην κουλτούρα τους. Πρόσκληση έχει πάρει και εκπρόσωπος της Βόρειας Κορέας, όμως, σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Kim Jong Un σπάνια ταξιδεύει εκτός χώρας. Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, δεν έλαβε πρόσκληση εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Διαβάστε Επίσης