Η Paulina Porizkova αναρωτιέται γιατί οι μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες δεν θεωρούνται σέξι, ανεβάζοντας μία φωτογραφία με εσώρουχα

Το 57χρονο μόντέλο έχει βάλει στόχο να απελευθερώσει όλες τις γυναίκες από τις ανασφάλειές τους.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Λέει συνεχώς πως βρίσκεται κάπου ανάμεσα στη Jennifer Lopez και τη Betty White ηλικιακά, δηλαδή μεταξύ μίας γυναίκας που είναι άνω των 50 αλλά αψεγάδιαστη και της απόλυτης κωμικού που δεν έλαβε ποτέ κριτική για το γεγονός πως μεγάλωσε. Η Paulina Porizkova στα 57 της νιώθει πιο δημιουργική από ποτέ, θέλοντας να αλλάξει τη νοοτροπία γύρω από τις μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες. 

Αυτό προσπαθεί να κάνει μέσω των καθημερινών αναρτήσεών της, έχοντας την ανάγκη να μοιραστεί τις σκέψεις της και να βοηθήσει όλες τις γυναίκες να απελευθερωθούν από τις ανασφάλειες που έχουν εξαιτίας της μεταχείρισης που δέχονται από την κοινωνία. Στο νέο της ποστ αναρωτιέται γιατί οι γυναίκες μετά από κάποια ηλικία δεν θεωρούνται σέξι, ανεβάζοντας παράλληλα μία εικόνα της στην οποία ποζάρει με εσώρουχα. Το κείμενο που συνόδευσε τη φωτογραφία αποτελεί πηγή έμπνευσης για κάθε γυναίκα και αξίζει να το διαβάσετε:

"Μία γυναίκα συγκεκριμένης ηλικίας χαρακτηρίζεται ως κομψή. Στιλάτη. Ακόμα και όμορφη. Παρατηρείτε κάτι; Όλες αυτές οι περιγραφές προορίζονται για άντρες. Είναι λες και μετά από μία ηλικία, χάνουμε το δικαίωμά μας να είμαστε γυναίκες. 

Διψασμένη. Απεγνωσμένη. Αποζητά την προσοχή. Αξιολύπητη. Αυτά είναι τα σχόλια μόνο μία μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα λαμβάνει όταν επιλέξει να γιορτάσει το σώμα της. Με κάνει να αναρωτιέμαι αν αυτές οι προσβολές και η αηδία που στοιβάζονται στις μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες που γνωρίζουν τη σεξουαλικότητά τους είναι επειδή μία μεγαλύτερη γυναίκα που διεκδικεί και παρουσιάζει το σώμα της, περνιέται ως λάθος διαφήμιση; Από τη στιγμή που δεν είμαστε γόνιμες - πρέπει να σταματήσουν να είμαστε σαγηνευτικές;

Αν συμβαίνει αυτό, εμείς οι γυναίκες δεχόμαστε πως τα γυναικεία σώματα έχουν λόγο ύπαρξης μόνο για να ικανοποιούν τους άντρες και να κουβαλούν τον σπόρο τους. Η δική μας ευχαρίστηση και πόθοι είναι άσχετοι. Μιλώντας για τον εαυτό μου - η στιγμή της ζωής μου όταν ένιωθα λιγότερο σέξι ήταν όταν ήμουν υπεργόνιμη - όταν ήμουν μητέρα σε μικρά παιδιά. Γιατί το σώμα μου δεν ήταν δικό μου - ανήκε στα παιδιά μου. Τώρα που το έχω επανακτήσει, είμαι υποχρεωμένη να το κρύψω; Ούτε κατά διάνοια".


 

Διαβάστε Επίσης