Βασιλιάς Κάρολος | Το τελευταίο χειρόγραφο μήνυμα που αφιέρωσε στη μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ

Το σημείωμα που τοποθετήθηκε πάνω από το φέρετρο της μονάρχη κατά τη λειτουργία της κηδείας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Με τον δικό του τρόπο ήθελε να αποχαιρετήσει ο βασιλιάς Κάρολος, τη μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ, λίγο πριν την ταφή της στο Κάστρο του Windsor. Η λειτουργία πραγματοποιήθηκε στο Αββαείο του Westminster, όπου το βασιλικό φέρετρο μεταφέρθηκε από το Westminster Hall, με περίπου 1000 σημαντικούς πολιτικούς και μέλη βασιλικών οικογενειών ως καλεσμένους.

Διαβάστε Επίσης

Όπως και στις προηγούμενες επίσημες λειτουργίες που έλαβαν χώρα πριν από την κηδεία, το βασιλικό φέρετρο ήταν στολισμένο με τη σημαία της μοναρχίας, το Imperial State στέμμα και ένα στεφάνι λουλούδια, τα οποία είχε επιλέξει προσωπικά ο βασιλιάς Κάρολος. Εκείνο, ωστόσο, που τράβηξε τα βλέμματα στη νεκρώσιμη ακολουθία ήταν το χειρόγραφο σημείωμα του νέου μονάρχη που ήταν τοποθετημένο δίπλα στο Στέμμα.

Πρόκειται για το τελευταίο μήνυμα του Καρόλου στη μητέρα του, το οποίο έγραφε: "Εις μνήμην με αγάπη και αφοσίωση", υπογράφοντας για πρώτη φορά δημόσια με τον τίτλο Charles R. Ειδικότερα, το R παραπέμπει στη λατινική λέξη Rex (βασιλιάς), όπως ακριβώς έκανε και η μητέρα του πριν από εκείνον. 

βασιλικό φέρετρο - κηδεια Ελισαβετ

Κάτι ανάλογο είχε πραγματοποιήσει και η βασίλισσα Ελισάβετ ύστερα από τον θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου. Πιο αναλυτικά, το φέρετρο του συζύγου της έφερε ένα χειρόγραφο μήνυμα της Ελισάβετ, μαζί με τα λευκά λουλούδια που είχε επιλέξει να το κοσμούν. Ωστόσο, αντί να το υπογράψει με το Elizabeth R., που συνήθως χρησιμοποιούσε στις προσωπικές της επιστολές, η ίδια έβαλε το χαϊδευτικό της, Lilibet, με το οποίο την αποκαλούσε μόνο εκείνος, μετά τη μητέρα της. 

Διαβάστε Επίσης