Βασιλιάς Κάρολος | Η αλλαγή στον νόμο για να απαλλάξει εντελώς τον πρίγκιπα Harry απ' ό,τι τον συνδέει με το βασιλικό καθήκον

Η ιστορική αλλαγή που ο βασιλιάς Κάρολος σκέφτεται να πραγματοποιήσει, επηρεάζει και τον αδερφό του, πρίγκιπα Andrew.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο βασιλιάς Κάρολος πριν ακόμα αναλάβει τον θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου είχε ήδη διάφορα πλάνα στο μυαλό του για τις αλλαγές που σκόπευε να κάνει. Ένα από αυτά ήταν να μειώσει τα ενεργά εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ώστε να περιορίσει τα υπέρογκα έξοδα που συντελούνται με αφορμή τα ταξίδια τους και τις δημόσιες εμφανίσεις τους. 

Διαβάστε Επίσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σχέδιά του είναι να αλλάξει έναν νόμο που αφορά το Συμβούλιο "Counsellors of State", που περιλαμβάνει τέσσερα άτομα της βασιλικής οικογένειας που μπορούν να αντικαταστήσουν τον μονάρχη σε επίσημες εμφανίσεις όταν εκείνος δεν δύναται να παραστεί. Ωστόσο, μέχρι τώρα όπως ορίζει ο νόμος από το 1937, οι 4 αυτοί αντικαταστάτες αποτελούν τα 4 ενήλικα μέλη της βασιλικής οικογένειας που βρίσκονται επόμενα στη σειρά διαδοχής. Αυτό σημαίνει πως προς το παρόν, ως σύμβουλοι θεωρούνται ο πρίγκιπας William, ο πρίγκιπας Harry, ο πρίγκιπας Andrew και η πριγκίπισσα Βεατρίκη. 

Όμως, αυτό που επιθυμεί ο βασιλιάς Κάρολος είναι να "πειράξει" τον νόμο, προσθέτοντας την προϋπόθεση πως για να είσαι μέλος του συμβουλίου, οφείλεις να είσαι εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας, γεγονός που αποκλείει τους Harry, Andrew και Βεατρίκη από τη λίστα. Όπως αναφέρει πηγή του The Telegraph, "ο βασιλιάς αναγνωρίζει την ασυνέπεια του να έχει ένα τρίο μη εργαζόμενων μελών της βασιλικής οικογένειας να έχουν τη δυνατότητα να τον αντικαταστήσουν όταν βρίσκεται στο εξωτερικό ή όταν θα είναι αδύναμος".

Ειδικότερα, φημολογείται πως ο βασιλιάς Κάρολος επιθυμεί να αλλάξει τον νόμο όσο πιο γρήγορα γίνεται, ώστε να προσθέσει τον μικρότερο αδερφό του, Edward και την αδερφή του, πριγκίπισσα Άννα, ενώ είναι πιθανό να εντάξει και την Kate Middleton, ακόμα κι αν δεν βρίσκεται στη σειρά διαδοχής, βάζοντας μία υποσημείωση. 

Φυσικά, μία τέτοια αλλαγή δεν είναι μικρή, καθώς οποιαδήποτε μετατροπή του νόμου θα χρειαστεί να περάσει από το Κοινοβούλιο. Την τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι τέτοιο ήταν το 1953, όταν η βασίλισσα Ελισάβετ είχε προτείνει την αλλαγή στον νόμο κατά την οποία ο πρίγκιπας Φίλιππος θα γινόταν αντιβασιλέας, σε περίπτωση που ένα από τα παιδιά της βασίλισσας ανέρχονταν στον θρόνο πριν από την ηλικία των 18. 

Διαβάστε Επίσης