Βασίλισσα Ελισάβετ | Τι απαγόρευσε στον πρίγκιπα Κάρολο να κάνει όταν ανέβει στον θρόνο

Η μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν κατηγορηματική με την απόφασή της.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η μακροβιότερη βασίλισσα του πλανήτη, με 70 χρόνια στον θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου, η βασίλισσα Ελισάβετ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών, πράγμα που σημαίνει πως  ο πρίγκιπας Κάρολος θα αναλάβει τη θέση της ως αρχηγός του κράτους. Ωστόσο, ακόμα κι αν η ίδια πλέον δεν θα μπορεί να έχει λόγο στις αποφάσεις του γιου της, σίγουρα έχει επηρεάσει τη σκέψη και το όραμα του νέου βασιλιά, όπως για παράδειγμα συνέβη με την ιδέα του να μετατρέψει το Παλάτι του Μπάκιγχαμ σε μουσείο.

Διαβάστε Επίσης

Ειδικότερα, πληροφορίες θέλουν τον πρίγκιπα Κάρολο με το που αναλάβει τον θρόνο της Αγγλίας να έχει στο μυαλό του ορισμένες σημαντικές αλλαγές- μία εκ των οποίων αφορούσε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, το οποίο ήθελε να μετατρέψει σε μουσείο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Page Six, η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν κατηγορηματική στο θέμα και διαφωνούσε με την ιδέα. Και όπως αναφέρει πηγή από το κοντινό περιβάλλον της βασιλικής οικογένειας, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει σύντομα.

Για την ίδια, το Παλάτι του Μπάκινχαμ είχε μεγάλη συναισθηματική αξία, αφού εκεί μεγάλωσε τα τέσσερα παιδιά της και έζησε αρκετές δεκαετίες της βασιλείας της. Μάλιστα, το 1993 ήταν δική της ιδέα το παλάτι με τα 775 δωμάτια να ανοίξει στο κοινό για επισκέψεις, επιλέγοντας συγκεκριμένα σημεία και αφήνοντας εκτός τα οικογενειακά διαμερίσματα. 

Παλάτι του Μπάκινγχαμ

Η βασίλισσα Ελισάβετ, λοιπόν, ήταν κάθετη στο θέμα παρά προτιμούσε το παλάτι να παραμείνει ως κατοικία της βασιλικής οικογένειας. "Η Αυτού Μεγαλειότης πηγαίνει από το Κάστρο του Windsor, το οποίο θεωρεί ως τη βάση της στο Λονδίνο στο να περνάει δύο μέχρι τέσσερις ημέρες την εβδομάδα στο ανακαινισμένο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Συνεπώς για τώρα, ό,τι κι αν γράφεται, δεν μοιάζει ο πρίγκιπας Κάρολος να κάνει το δικό του σύντομα" δήλωσε η πηγή. 

Φυσικά, αξίζει να σημειωθεί πως ένας από τους λόγους που ο πρίγκιπας Κάρολος σκεπτόταν να μετατρέψει το ιστορικό παλάτι σε μουσείο είναι τα υπέρογκα έξοδα συντήρησής του, που αγγίζουν τις εκατομμύρια λίρες. Μάλιστα, τελευταία φορά που το Παλάτι του Μπάκιγχαμ είχε ανακαινιστεί ήταν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, και ενώ μία ανακαίνιση της τάξεως των 500 εκατομμυρίων δολαρίων έχει ήδη εγκριθεί από το 2016, η βασιλική κατοικία δεν θα είναι έτοιμη μέχρι το 2027.

Διαβάστε Επίσης