Βασιλιάς Κάρολος | Θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους ζωγράφους στη Μεγάλη Βρετανία - Οι πίνακες του έχουν γίνει γραμματόσημα

Ο βασιλιάς Κάρολος ζωγραφίζει εδώ και 50 χρόνια.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο βασιλιάς Κάρολος μπορεί να ήταν τόσα χρόνια περισσότερο γνωστός ως διάδοχος του βρετανικού θρόνου, όμως σε κάποιους κύκλους έχαιρε του θαυμασμού χάρη σε ένα αγαπημένο του χόμπι. Ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ που πρόσφατα ανέβηκε στον θρόνο μετά τον θάνατο της μητέρας του, ζωγραφίζει πίνακες εδώ και 50 χρόνια και μάλιστα θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους καλλιτέχνες στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο Κάρολος ξεκίνησε να ζωγραφίζει τη δεκαετία του '70 επηρεασμένος από τον καθηγητή του, Robert Waddell, στο σχολείο Gordonstoun όπου φοιτούσε στη Σκωτία. Οι περισσότεροι πίνακες που κάνει είναι σε ακουαρέλα και η πρώτη φορά που τους παρουσίασε σε έκθεση ήταν το 1977 στο κάστρο του Windsor.

Βασιλιάς Κάρολος | Θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους ζωγράφους στη Μεγάλη Βρετανία - Οι πίνακες του έχουν γίνει γραμματόσημα

Στην πρώτη του έκθεση, οι πίνακές του παρουσιάστηκαν μαζί με αυτούς της βασίλισσας Βικτωρίας που επίσης ζωγραφίζει σε ακουαρέλα, αλλά και του δούκα του Εδιμβούργου που έκανε σκίτσα και πίνακες.

Τα θέματα που επιλέγει στους πίνακές του είναι κυρίως σπίτια, ειδικά στα έργα που φιλοτέχνησε μέχρι το 1986, ενώ ζωγραφίζει και τοπία. Ο Κάρολος σε έναν από τους πίνακές του έχει ζωγραφίσει το Castle Mey, το σπίτι της βασιλομήτωρ Ελισάβετ στη Σκωτία, τι λίμνη Helmsdale στη Σκωτία, όπου επισκέπτεται συχνά για ψάρεμα, αλλά και το κάστρο του Balmoral.

Καρολος

O βασιλιάς έχει πουλήσει αρκετούς πίνακες και θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους καλλιτέχνες της χώρας του, ενώ έχει δώσει όλα τα χρήματα από τις πωλήσεις στον φιλανθρωπικό οργανισμό που έχει ιδρύσει 'Prince of Wales'.

O Κάρολος έχει δηλώσει ότι προτιμά να ζωγραφίζει σε ακουαρέλα γιατί είναι πιο γρήγορη η διαδικασία και έτσι δεν χρειάζεται να κουράζει το προσωπικό ασφαλείας του όσο τον περιμένει να τελειώσει το αγαπημένο του χόμπι.

Τα έργα του έχουν εκτεθεί πολλές φορές σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και εκθέσεις ζωγραφικής ενώ έχει συγκεντρώσει περίπου 2 εκατομμύρια βρετανικές λίρες από τις πωλήσεις των έργων του από το 1997 έως το 2016.

Στα 70α γενέθλιά του, οι πίνακές του εκτέθηκαν στο Παλάτι του Buckingham ενώ η δουλειά του παρουσιάζεται από το Royal Collection Trust και έχει γίνει και γραμματόσημα! Το 1994, το Royal Mail τίμησε τον βασιλιά χρησιμοποιώντας τα έργα του, όπως αυτό με το βουνό Arkle στη Σκωτία, για τα γραμματόσημα.

Διαβάστε Επίσης