Πρίγκιπας Andrew | Νέο βιβλίο αποκαλύπτει τη συνωμοσία που είχε καταστρώσει με τη Diana για να μη γίνει βασιλιάς ο Κάρολος

Γιατί ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ ήθελε τον William στον βρετανικό θρόνο μετά τον θάνατο της Βρετανίδας μονάρχη;

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο πρίγκιπας Andrew μπορεί μετά το σκάνδαλο με τη μήνυση εναντίον του για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικη να μην έχει στρατιωτικά και βασιλικά προνόμια, όμως κάποτε είχε μεγάλες βλέψεις για τον ρόλο που θα έπαιζε στο Βρετανικό Παλάτι.

Σύμφωνα με την συγγραφέα Angela Levin και το νέο της βιβλίο για την queen consort, Καμίλα Πάρκερ, ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ συνωμοτούσε με την πριγκίπισσα Diana για να μην ανέβει ο Κάρολος στον βρετανικό θρόνο αλλά και να μην παντρευτεί την Καμίλα.

Όπως αναφέρεται στο βιβλίο, ο δούκας του York σχεδίαζε να αποτρέψει τη στέψη του Καρόλου σε περίπτωση που η βασίλισσα πέθαινε όσο ο William ήταν ανήλικος, ώστε να ανέβει ο William στον θρόνο κι ο Andrew να γίνει αντιβασιλέας.

Η συγγραφέας βασίζει τους ισχυρισμούς της σε μια πηγή του Παλατιού που της είχε αναφέρει ότι στο κόλπο ήταν και η Diana και μέσω της φιλίας της με την πρώην σύζυγό του, Sarah Ferguson, κανόνιζε μαζί της να σαμποτάρουν τον Κάρολο. "Όταν η Diana ήταν ζωντανή, μέσω της φιλίας της με την Sarah σχεδίαζε με τον Andrew να παραμερίσουν τον Κάρολο ώστε ο Andrew να μπορεί να γίνει αντιβασιλέας του William, που τότε ήταν ακόμα στην εφηβεία”, αναφέρει.

Σύμφωνα με το βιβλίο, ο Andrew φερόταν απαράδεκτα στην Καμίλα Πάρκερ και συνήθιζε να την κακολογεί στη βασίλισσα λέγοντάς της ότι δεν μπορούν να της έχουν εμπιστοσύνη. "Ήταν σκοτεινές και περίεργες εποχές και η παράνοια είχε γίνει πραγματικότητα” αναφέρει, τονίζοντας πως η η βασίλισσα έβρισκε τη συμπεριφορά του Andrew "πολύ αρνητική και εξαιρετικά δυσάρεστη και δεν συμφωνούσε μαζί του. Ήταν από τις σπάνιες φορές που δεν πέρασε το δικό του”.

Σύμφωνα με το βιβλίο, ο δούκας του York "ήταν εμφανώς πολύ θυμωμένος που δεν μπορούσε να κυβερνήσει τη χώρα με κάποιο τρόπο. Παρέμεινε εχθρικός προς την Καμίλα και την αποδοχή της οποία έχαιρε”. Ο Andrew και ο Κάρολος, άλλωστε, είναι γνωστό ότι δεν είχαν και τις πιο αρμονικές αδελφικές σχέσεις αφού και πρόσφατα, μετά την δημοσιότητα που πήρε η ανάμειξή του στο σκάνδαλο Epstein, ο Κάρολος ήταν εκείνος που επέμενε να του αφαιρεθούν οι τίτλοι και τα προνόμια.


 

Διαβάστε Επίσης