Πριγκίπισσα Μαργαρίτα | Το πρωτόκολλο της ταφής που δεν ήθελε να ακολουθήσει

Η αδερφή της βασίλισσας Ελισάβετ έκανε τα πράγματα με τον δικό της τρόπο, ακόμα και στην κηδεία της.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ύστερα από την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, ένα γεγονός που προκάλεσε τεράστια θλίψη στους Βρετανούς και στην οικογένειά της, ακολούθησε μία ακόμη λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Windsor και η ταφή της μονάρχη μαζί με τον σύζυγό της στο Memorial Chapel που κείτεται ο βασιλιάς Γεώργιος, η βασιλομήτωρ Ελισάβετ και η πριγκίπισσα Μαργαρίτα.

Ωστόσο, η αδερφή της βασίλισσας Ελισάβετ, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας που ακολούθησαν την παραδοσιακή ταφή, εκείνη επέλεξε άλλο τρόπο, "παραβαίνοντας" το πρωτόκολλο. Πιο αναλυτικά, λίγο πριν πεθάνει η πριγκίπισσα Μαργαρίτα, ήθελε να ταφεί εκεί που ήταν και ο πατέρας της. Όμως, δεδομένου ότι δεν υπήρχε χώρος, καθώς είχαν κρατήσει ένα μεγάλο κομμάτι για τη βασίλισσα Ελισάβετ, η επόμενη επιλογή ήταν να ταφεί στο Frogmore, στο Great Park του Windsor. Μολονότι για την Μαργαρίτα το μέρος εκεί που ήταν θαμμένοι η βασίλισσα Βικτώρια και ο πρίγκιπας Αλβέρτος έμοιαζε κάπως μουντό, όπως εξήγησε η κυρία επί των τιμών της, Lady Glenconner, επέμενε η τελευταία της κατοικία να είναι κοντά στον πατέρα της. 

Έτσι, πήρε την απόφαση να επιλέξει για το τέλος της ζωής της την αποτέφρωση, που κανένα εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας μέχρι τότε δεν το είχε επιχειρήσει, ώστε να χωρέσει στο μικρό παρεκκλήσι που είχε διαμορφωθεί για τον πατέρα της. Η σορός της πριγκίπισσας Μαργαρίτας αποτεφρώθηκε στο Slough Crematorium και στη συνέχεια οι στάχτες της επέστρεψαν στο Windsor και στο Royal Vault που κείτονται οι γονείς της. 

Εκεί λοιπόν μεταφέρθηκαν και οι σοροί του βασιλικού ζεύγους, της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φιλίππου, μία τοποθεσία που θα μπορεί ο κόσμος σε λίγο καιρό να επισκεφθεί. 

Διαβάστε Επίσης