"Η Marilyn Monroe πέρασε πολύ χειρότερα απ'ό,τι βλέπουμε στο Blonde"

Η συγγραφέας του ομώνυμου βιβλίου, Joyce Carol Oates, στο οποίο βασίστηκε η ταινία με πρωταγωνίστρια την Ana de Armas σχολίασε τη μεταφορά του έργου της στη μεγάλη οθόνη.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Αμφίθυμα συναισθήματα προκάλεσε η ταινία "Blonde" στους κριτικούς κινηματογράφου, η οποία αναφέρεται στη ζωή της Marilyn Monroe και μάλιστα βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο της Joyce Carol Oates. Η συγγραφέας σχολίασε το εγχείρημα του σκηνοθέτη Andrew Dominik, αλλά και το γεγονός πως το φιλμ κρίθηκε ακατάλληλο για ανηλίκους. 

Γενικότερα, πολλοί ήταν εκείνοι που βρήκαν την ταινία ιδιαίτερα σκοτεινή και υπερβολική με την απεικόνιση της διάσημης ηθοποιού, με την Oates να υπογραμμίζει πως αυτά που πέρασε η Marilyn ήταν πολύ χειρότερα από αυτά που βλέπουμε στην ταινία. 

Κυρίως το πρόβλημα αρκετών κριτικών ήταν πως η αφήγηση δεν πρόβαλλε κάτι καινούριο, παρά απεικόνιζε την κακοποίηση που η Monroe είχε δεχθεί από τους ανθρώπους στη ζωή της με χειρότερο τρόπο. "Δεν είναι μία ταινία που θα σε κάνει να νιώσεις καλά. Πολλές ταινίες για τη Marilyn Monroe είναι πιο ευχάριστες και έχουν περισσότερη μουσική και τραγούδι. Είναι πολύ όμορφη και γλυκιά. Αυτή η ταινία είναι πιο κοντά σε αυτό που πράγματι βίωσε. Οι τελευταίες ημέρες της ζωής της ήταν βάναυσες", είπε χαρακτηριστικά η Oates.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά την ταινία και προς απάντηση όλων εκείνων που την κρίνουν αρνητικά, η συγγραφέας δήλωσε πως πρόκειται για ένα αριστούργημα. "Πιστεύω πως το όραμα του Andrew είναι παράλληλο με το δικό μου ή ακριβώς ίδιο με το δικό μου. Όμως έφτιαξε μία ταινία που είναι μοναδική", πρόσθεσε.

Διαβάστε Επίσης