X

Κάρολος - Καμίλα | Η πρώτη επίσημη βασιλική εμφάνιση ύστερα από την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ

Το βασιλικό ζεύγος έκανε την πρώτη του επίσημη επίσκεψη, ως την πρώτη βασιλική υποχρέωση στον θρόνο, μετά την κηδεία της εκλιπούσας μονάρχη.

Ο βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα, πραγματοποίησαν την πρώτη τους εμφάνιση ως κάτοχοι του βρετανικού θρόνου, ύστερα από την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ που έλαβε χώρα στις 19 Σεπτεμβρίου, κάνοντας μία επίσκεψη στη Σκωτία.

Ντυμένοι σε ασορτί αποχρώσεις, ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε την παραδοσιακή κιλτ, ενώ η Καμίλα επέλεξε ένα πράσινο παλτό, το οποίο ταίριαζε απόλυτα με τα ρούχα του συζύγου της. Ειδικότερα, το βασιλικό ζεύγος επισκέφθηκε την πόλη Dunfermaline, όπου τους υποδέχθηκαν παιδιά και η παραδοσιακή μπάντα με γκάιντες για να γιορτάσουν το γεγονός πως η περιοχή έγινε η τελευταία πόλη της Σκωτίας.

Ο ίδιος ο βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου αποκάλεσε το περιστατικό ιστορική στιγμή, καθώς "ταίριαξε για να σημαδέψει την υπέροχη ζωή υπηρεσίας της πολυαγαπημένης μου μητέρας, χορηγώντας αυτή την τιμή σε ένα μέρος που έγινε διάσημο από τη μεγάλη και ξεχωριστή ιστορία και από τον αναντικατάστατο ρόλο που έπαιξε στη ζωή της χώρας μας".

Πιο αναλυτικά, ο Κάρολος υπογράμμισε τη βαθιά αγάπη της μητέρας του για τη Σκωτία, αλλά και τη σημασία της συγκεκριμένης νέας πόλης στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου. "Είναι επίσης μία κοινότητα. Και είναι η ελπίδα μου πως όλοι αυτοί που μένουν εδώ ή κατάγονται από αυτό το ξεχωριστό μέρος, θα νιώσουν μία πραγματική αίσθηση υπερηφάνειας σε αυτό το τελευταίο κεφάλαιο της πλούσιας ιστορίας και πως αυτή η διάκριση δεν θα αλλάξει ελαφρά την κληρονομιά του παρελθόντος αλλά θα φωτίσει την προοπτική του μέλλοντός μας", είπε στον λόγο του.

Πρόσφατα, η βασιλική οικογένεια κυκλοφόρησε το πρώτο επίσημο πορτρέτο μετά τη λήξη του πένθους, το οποίο απεικόνιζε τον βασιλιά Κάρολο και τη σύζυγό του, μαζί με τον πρίγκιπα William και την Kate Middleton. 

Διαβάστε Επίσης