"Μετά τα 40 δεν θα σε προσλαμβάνει κανείς" | Η Naomi Watts εξηγεί πώς κατέρριψε τα σεξιστικά σχόλια που ακόμα ακούγονται στο Hollywood

"Δεν θα είσαι σέξι όποτε δεν θα σε προσλαμβάνουν" την είχαν συμβουλέψει στελέχη των κινηματογραφικών στούντιο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Naomi Watts αποκάλυψε ότι κάποια στιγμή λίγο πριν κλείσει τα 40, μεγαλοστελέχη του Hollywood την είχαν συμβουλέψει να παίξει σε όσες περισσότερες ταινίες μπορεί γιατί μετά τα 40 δεν θα την προσλαμβάνει κανείς.

Η ηθοποιός που είχε πρωταγωνιστήσει σε ηλικία 33 ετών στο 'Mulholland Drive' του David Lynch είπε σε συνέντευξή της πως κάποτε της είχαν πει ότι μετά τα 40 δεν θα θεωρείται σέξι: "Μου είπαν καλύτερα να κάνεις πολλά γιατί θα τελειώσουν όλα στα 40 όταν δεν θα είσαι ποθητή πια. Κι εγώ αναρωτήθηκα τι εννοούν ακριβώς. Μετά το σκέφτηκα και είπα 'ναι σωστά, όταν δεν θα είμαι σε αναπαραγωγική ηλικία, όταν αυτά τα όργανα δεν θα λειτουργούν, δεν θα είσαι σεξι, για αυτό δεν θα σε προσλαμβάνουν'. Κι αυτό με έκανε έξαλλη”, είπε στο Entertainment Weekly.

H Watts εντούτοις συνέχισε να έχει πρωταγωνιστικούς ρόλους σε εμπορικές ταινίες και μάλιστα έλαβε και δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ. Όπως λέει, βέβαια, οι γυναίκες στο Hollywood αντιμετωπίζουν ακόμα τον ίδιο σεξισμό: "Είναι μια περίεργη συζήτηση γιατί από την πρώτη μέρα ξεκινάει η διαδικασία της γήρανσης. Είναι κάτι με το οποίο πρέπει όλοι να προσαρμοστούμε και στις γυναίκες απαιτείται περισσότερο από ό,τι στους άντρες, Σπάνια μιλάμε για το πως μεγαλώνει ένας άντρας. Δεν μιλάμε για τα γκρίζα μαλλιά του. Κι αν το κάνουμε είναι για να πούμε ότι είναι πιο γοητευτικός, πιο ποθητός, πιο δυνατός. Και γιατί είναι πιο δυνατός; Γιατί έχει εμπειρίες. Θα έπρεπε να είναι το ίδιο και για τις γυναίκες. Έχουμε αποκτήσει σημαντικές και δυνατές εμπειρίες κι εμείς σε αυτή την ηλικία και θα έπρεπε να είμαστε περήφανες”.

Διαβάστε Επίσης