Η Naomi Watts απαριθμεί τα πλεονεκτήματα της εμμηνόπαυσης με τον πιο εύστοχο τρόπο

Το χιουμοριστικό βίντεο της ηθοποιού, η οποία έχει βάλει στόχο να εξαφανίσει το στίγμα γύρω από ένα θέμα που απασχολεί όλες τις γυναίκες.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μετά το χιουμοριστικό βίντεο της Courteney Cox, μέσω του οποίου μιλούσε για την εμμηνόπαυση όχι και με τα πιο κολακευτικά λόγια, η Naomi Watts αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμα της φίλης της, όμως από την ανάποδη. Η ηθοποιός έχοντας ιδρύσει το brand Stripes μέσω του οποίου επιθυμεί να ενημερώσει τις γυναίκες για την εμμηνόπαυση αλλά και την περιεμμηνόπαυση, έχει βάλει στόχο να εξαφανίσει το στίγμα που υπάρχει γύρω από το θέμα αυτό. 

Ειδικότερα, στο βίντεo που ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, ανέφερε τα θετικά που μπορεί μια γυναίκα να ανακαλύψει μπαίνοντας στην εμμηνόπαυση, όπως το ότι σταματάει η περίοδος και ότι απαλλάσσεσαι επιτέλους από το PMS. "Είμαστε μεγάλες γυναίκες, είμαστε πιο σοφές και με περισσότερη εμπειρία. Είμαστε πιο ευγενικές με τους εαυτούς μας, οι φιλίες μας έχουν ιστορία, λέμε την αλήθεια και γνωρίζουμε όταν κάποιος δεν το κάνει", ανέφερε στο βίντεο.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση μπορούν να πηγαίνουν για ύπνο από τις 21.30 χωρίς καμία ντροπή, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν και να σκάνε για το οτιδήποτε. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Watts προσπαθεί να εμψυχώσει τις γυναίκες γύρω της, μία ανάγκη που της γεννήθηκε αφού η ίδια ήρθε αντιμέτωπη με την εμμηνόπαυση προς το τέλος της δεκαετίας των 30. "Πώς θα μπορούσα να τα βγάλω πέρα όταν κανείς δεν μιλούσε; Ήμουν πιο νωρίς από τις συνομήλικές μου. Τα πρότυπά μου και η μαμά μου δεν φαινόταν πως ήθελαν να το συζητήσουν, δεν ήξερα πώς να ζητήσω βοήθεια και δεν ήξεραν πώς να μου την παρέχουν. Ακόμα και οι γιατροί είχαν λίγα να πουν. Είναι παράξενο σαν ένας άγραφος κώδικας σιωπής. Οι γυναίκες θα πρέπει να τα βρουν σκούρα και να το αντιμετωπίσουν, γιατί έτσι το έκαναν οι γενιές που πέρασαν", είχε πει στο παρελθόν. 

"Είναι η στιγμή για εμάς να νιώσουμε περήφανες από τις σωρευτικές εμπειρίες - να νιώσουμε δυναμικές αναπολογητικά. Πιστεύω πως το να είσαι μέρος μιας γενιάς που θα φέρει την αλλαγή είναι συναρπαστικό. Ποτέ ξανά να το περάσουμε μόνες μας", είχε δηλώσει η ηθοποιός.

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε Επίσης