Βασιλιάς Κάρολος | Ανακοινώθηκε η ημερομηνία στέψης

Η τελετή θα γίνει νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το Παλάτι του Buckingham ανακοίνωσε την ημερομηνία της τελετής στέψης του βασιλιά Καρόλου στις 6 Μαίοτ 2023, πολύ νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν αρχικά. Η στέψη θα γίνει στο Westminster Abbey του Λονδίνου όπου γίνονται παραδοσιακά όλες οι τελετές στέψης τα τελευταία 900 χρόνια στη Βρετανία.

Ακολουθώντας την παράδοση, η τελετή θα γίνει από τον αρχιεπίσκοπο του Canterbury ενώ μαζί με τον 73χρονο μονάρχη θα στεφθεί και η queen consort, Καμίλα Πάρκερ. "Η στέψη θα αντικατοπτρίσει τον ρόλο του μονάρχη σήμερα και τους στόχους του για το μέλλον ενώ θα βασίζεται στις μεγαλοπρεπείς παραδόσεις”, αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.

Ο Κάρολος ανέλαβε τα καθήκοντά του αμέσως μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ στις 8 Σεπτεμβρίου, αφού μια μέρα μετά κηρύχτηκε ο νέος μονάρχης της Βρετανίας. Η στέψη δεν έγινε αμέσως ως ένδειξη σεβασμού στην περίοδο πένθους μετά τον θάνατο της Ελισάβετ

Η τελετή, σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα διαρκέσει πολύ λιγότερο από αυτή που είχε κάνει η βασίλισσα Ελισάβετ το 1953, αφού από 3 ώρες θα μειωθεί σε μόλις μια ώρα. Επιπλέον, από τους 8 χιλιάδες καλεσμένους στην τελετή στέψης της βασίλισσας, λέγεται ότι ο Κάρολος έχει μειώσει τη λίστα στους 2 χιλιάδες. Ο Κάρολος θέλει να δείξει στην τελετή το σύγχρονο πρόσωπο της μοναρχίας όμως θα κρατήσει στο θρησκευτικό στοιχείο της, αφού πρόκειται κυρίως για μια θρησκευτική τελετή.

Διαβάστε Επίσης