Καμίλα | Το αμφιλεγόμενο στέμμα που φημολογείται πως θα φορέσει στην τελετή

Το στέμμα αυτό ανήκε στη βασιλομήτορα Ελισάβετ, μητέρα της εκλιπούσας μονάρχη, ωστόσο η επιλογή ενδέχεται να προκαλέσει αντιδράσεις.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, η τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου, όπου θα στεφθεί και η σύζυγός του, Καμίλα, και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το γεγονός δεν θα θυμίζει σε καμία περίπτωση την πολυτέλεια της τελετής της βασίλισσας Ελισάβετ. 

Ωστόσο, ακόμα κι αν ο βασιλιάς Κάρολος δεν θέλει να προκαλέσει με αφορμή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει ο βρετανικός λαός, φαίνεται πως θα ξεσπάσουν αντιδράσεις από την επιλογή του στέμματος που θα κάνει η Καμίλα. Ειδικότερα, φημολογείται πως η βασιλική σύζυγος θα φορέσει το στέμμα της βασιλομήτορος Ελισάβετ, της μητέρας της εκλιπούσας μονάρχη, το οποίο είχε φορέσει στη στέψη του βασιλιά Γεωργίου ΣΤ. Όμως, το συγκεκριμένο κόσμημα περιλαμβάνει ένα μεγάλο διαμάντι, το οποίο έχει υπάρξει αμφιλεγόμενο στην ιστορία της βασιλικής συλλογής.

Καμίλα | Το αμφιλεγόμενο στέμμα που φημολογείται πως θα φορέσει στην τελετή

Ο λόγος για το περίφημο διαμάντι Koh-i-Nûr το οποίο δεσπόζει σε περίοπτη θέση στο στέμμα της γιαγιάς του βασιλιά Καρόλου. Ειδικότερα, είχε συγκεντρώσει ενδιαφέρον εξαιτίας της διένεξης που ξεκίνησε στην Ινδία, με το κράτος να επιμένει πως πρέπει να επιστραφεί στη χώρα του. Πιο αναλυτικά, η ο οργανισμός Βρετανική Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών το είχε πάρει από την Ινδία και το είχε μεταφέρει στη Βρετανία, όπου κατέληξε στη συλλογή της βασίλισσας Βικτώρια. Παράλληλα, το Πακιστάν αλλά και το Αφγανιστάν το διεκδικούν ως ιδιοκτησία του κράτους τους. 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, υπάρχει κίνδυνος το γεγονός αυτό να επισκιάσει την τελετή στέψης, αλλά και να επαναφέρει επώδυνες μνήμες στον λαό της Ινδίας από την εποχή των αποικιών. "Οι περισσότεροι Ινδοί έχουν μικρή μνήμη του καταπιεστικού παρελθόντος. 5 με 6 γενιές Ινδών υπέφεραν κάτω από τους διάφορους ξένους κανόνες για πάνω από 5 αιώνες. Η στέψη της νέας βασίλισσας και η χρήση του Koh-i-Nûr μεταφέρουν λίγους Ινδούς πίσω στις ημέρες της βρετανικής αυτοκρατορίας στην Ινδία", ανέφερε πηγή.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο κομμάτι έχει μεγάλη συναισθηματική αξία για τη βασιλικη οικογένεια, με αποτέλεσμα η Καμίλα να θέλει να φορέσει το ιστορικό στέμμα, δεδομένης της τρυφερής σχέσης που είχε ο Κάρολος με τη γιαγιά του. Επομένως, αρκετοί είναι εκείνοι που συμβουλεύουν, σε περίπτωση που το φορέσει, να αφαιρέσει το αμφιλεγόμενο διαμάντι, κάτι που είναι πιθανό να συμβεί.

Διαβάστε Επίσης