Βασιλιάς Κάρολος | Η απόφαση που πήρε δεν θα είχε την έγκριση της βασίλισσας Ελισάβετ

Ο νέος μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου προχώρησε σε μία κίνηση που αφορούσε τα άλογα κούρσας της μητέρας του.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η βασίλισσα Ελισάβετ λάτρευε την ιππασία και ήταν φαν των ιπποδρομιών, με αποτέλεσμα να μη χάνει ποτέ αγώνα. Είχε μάλιστα μια μεγάλη συλλογή από άλογα κούρσας, τα οποία εξέτρεφε και φρόντιζε, χάρη στο πάθος της για αυτά. Η νέα απόφαση, λοιπόν, του βασιλιά Καρόλου να πουλήσει 14 άλογα κούρσας από τον στάβλο της εκλιπούσας μονάρχη δεν θα είχε την έγκρισή της.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Jimmy George, υπεύθυνο του οίκου δημοπρασιών Tattersalls, όπου θα τεθούν τα άλογα - μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Love Affairs, η τελευταία νικήτρια πριν από τον θάνατο της Ελισάβετ - η κίνηση του Καρόλου είναι απόλυτα φυσιολογική. "Κάθε χρόνο θα πουλούσαν άλογα. Η βασίλισσα είχε δικές της φοράδες, θα τις εξέτρεφε και θα τις πουλούσε. Δεν μπορείς να τις κρατήσεις όλες", εξήγησε.

Ειδικότερα, ο βασιλιάς Κάρολος κληρονόμησε τα άλογα από τη μητέρα του, με τη βασιλική σύζυγο, Καμίλα, να αναλαμβάνει την επιτήρηση των βασιλικών στάβλων. Η αλήθεια είναι πως ο νέος μονάρχης δεν εμφανίζει το ίδιο πάθος για το άθλημα με τη μητέρα του, ωστόσο το παρακολουθούσε, όπως όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. 

Όπως είχε δηλώσει η σύζυγός του σε προηγούμενη συνέντευξή της, "πραγματικά το απολαμβάνει. Είναι κάποιος που του αρέσει να συμμετέχει παρά να το παρακολουθεί, του αρέσει να είναι μέρος του σπορ". Πιο αναλυτικά, ο βασιλιάς Κάρολος είχε συμμετάσχει ως ερασιτέχνης jockey τη δεκαετία του '80 για πολύ λίγο. Παράλληλα, η βασιλική σύζυγος που ανέλαβε τους βασιλικούς στάβλους, είχε δηλώσει για την πεθερά της πως οι ιπποδρομίες ήταν το πάθος της στη ζωή. "Θα μπορούσε να σου πει κάθε άλογο που έχει εκθρέψει και είχε στην ιδιοκτησία της, από την αρχή, δεν ξεχνάει τίποτα. Εγώ με δυσκολία μπορώ να θυμηθώ ποιο άλογο εξέτρεψα πέρσι, οπότε είναι εγκυκλοπαίδεια σε ό,τι αφορά τις γνώσεις της", είχε πει χαρακτηριστικά. 

Διαβάστε Επίσης