Βασιλιάς Κάρολος | Ο τίτλος που "έκλεψε" από τον πρίγκιπα Harry και την πριγκίπισσα Άννα

Ο Harry είχε χάσει τον τίτλο όταν αποφάσισε να μην είναι εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο βασιλιάς Κάρολος ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα είναι ο νέος Captain General των Royal Marines της Μεγάλης Βρετανίας, ένας τιμητικός τίτλος που είχε ο πρίγκιπας Harry επί τρία χρόνια- από το 2017 έως το 2020- όταν αποφάσισε να αποχωρήσει από το Παλάτι.

Πριν από τον Harry, ο τίτλος άνηκε στον πρίγκιπα Φίλιππο, όμως το 2017 η βασίλισσα Ελισάβετ αποφάσισε να τον απονείμει στο Harry. Όταν ο δούκας του Sussex αποφάσισε να μην είναι πια εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας, το Παλάτι του αφαίρεσε όλους τους βασιλικούς και στρατιωτικούς τίτλους, χάνοντας και αυτόν που τελικά "έκλεψε” ο Κάρολος.

Πολλοί πίστευαν, εξάλλου, ότι ο τίτλος θα πήγαινε στην πριγκίπισσα Άννα, όμως φαίνεται ότι τελικά ο Κάρολος τον κράτησε για τον εαυτό του. Όπως ανακοίνωσε ανήμερα της επετείου του Rοyal Marine "o βασιλιάς έγινε ο καινούργιος στρατηγός. Ο βασιλιάς έχει εκπαιδευτεί και έχει υπηρετήσει στους Royal Marines κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Ναυτικό”.

Ο Κάρολος δήλωσε πως "νιώθω μεγάλη τιμή που γίνομαι μέρος της στρατιωτικής οικογένειας και ανυπομονώ να γνωρίσω πολλούς από εσάς στο κοντινό μέλλον” για το σώμα του Ναυτικού που ιδρύθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1664.


 

Διαβάστε Επίσης