Ο χολιγουντιανός αστέρας που έκανε κρυφά φίλο η βασίλισσα Ελισάβετ λίγο πριν πεθάνει

Το επικείμενο δείπνο τους ωστόσο δεν κατάφερε να πραγματοποιηθεί ποτέ.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ παρόλο που διέθετε, χωρίς αμφιβολία, έναν ευρύτατο κύκλο γνωριμιών, λίγους ανθρώπους αποκαλούσε φίλους. Το αυστηρό αξίωμα της, αλλά και το βασιλικό πρωτόκολλο έλεγχαν σε έναν βαθμό τις επιλογές της αναφορικά με τις φιλίες που σύναπτε, χωρίς αυτό ωστόσο να σημαίνει πως δεν της επιτρεπόταν να γνωρίζει από κοντά οποιονδήποτε επιθυμούσε. Ένας, μάλιστα, από τους τελευταίους ανθρώπους που γνώρισε και έκανε φίλο λίγες εβδομάδες πριν τον θάνατο της τον περασμένο Σεπτέμβρη ήταν ο Τομ Κρουζ.

Σύμφωνα με κοντινή πηγή της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, ο χολιγουντιανός αστέρας και η βασίλισσα Ελισάβετ "ήρθαν κοντά το καλοκαίρι", έπειτα από την απόφαση του ηθοποιού να συμμετάσχει στον εορτασμό του Πλατινένιου Ιωβηλαίου, το οποίο σηματοδοτούσε τα 70 χρόνια της βασιλείας της. Ο εμβληματικός πρωταγωνιστής του "Mission Impossible" με ένα κομψό μαύρο σμόκιν βρέθηκε στην θέση του παρουσιαστή, ανοίγοντας το εντυπωσιακό σόου του βρετανικού στρατού "King's Troop Royal Horse Artillery". Τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τότε η βασίλισσα Ελισάβετ δεν της επέτρεψαν να συναντηθεί τότε με τον ηθοποιός, εκφράζοντας την μεγάλη της απογοήτευση.

"Η βασίλισσα ήταν απογοητευμένη που δεν κατάφερε να συναντήσει τον κ. Cruise κατά την ολοκλήρωση της τελετής, για αυτό και τον προσκάλεσε σε μια ειδική ξενάγηση στο κάστρο του Windsor, όπου οι δύο τους θα έπιναν μόνοι τους τσάι" ανέφερε η πηγή στους Sunday Times. Η επίσκεψη σκέφθηκε με απόλυτη επιτυχία με τον Tom Cruise και την βασίλισσα Ελισάβετ να συναντιούνται επιτέλους από κοντά. "Τα κατάφεραν πολύ καλά οι δυο τους, έτσι η βασίλισσα αποφάσισε να τον καλέσει ξανά για δείπνο" πρόσθεσε στην συνέχεια.

 Η επιδείνωση της υγείας της, ωστόσο, απαγόρευσε στην ίδια να εκτελέσει οποιαδήποτε κοινωνική υποχρέωση, καθηλώνοντας την μακριά από οποιονδήποτε. Μόλις λίγες εβδομάδες αργότερα η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε, χωρίς να εκπληρώσει την υπόσχεση της για μια ακόμα συνάντηση με τον διάσημο ηθοποιό.

Διαβάστε Επίσης