Βασίλισσα Ελισάβετ | Η συγκινητική φωτογραφία από την τελευταία κατοικία της μονάρχη

Η αλλαγή στην πλάκα στο "παρεκκλήσι μνήμης" που βρίσκονται επίσης οι γονείς της βασίλισσας Ελισάβετ.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Όπως είχε γίνει ήδη γνωστό, η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ θα τοποθετούνταν μαζί με εκείνη του πρίγκιπα Φιλίππου στο παρεκκλήσι μνήμης που είχε δημιουργηθεί για τον πατέρα της, βασιλιά Γεώργιο, πράγμα που έγινε, σύμφωνα με τη νέα ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας.

Ειδικότερα, μία νέα πλάκα τοποθετήθηκε στην τελευταία κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ που βρίσκεται μέσα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Windsor, η οποία περιελάμβανε επίσης τα ονόματα της μονάρχη και του συζύγου της, πρίγκιπα Φιλίππου και τις ημερομηνίες των γεννήσεων και των θανάτων τους. Πιο αναλυτικά, η συγκεκριμένη πλάκα ήταν κατασκευασμένη από βελγικό μαύρο μάρμαρο και τα γράμματα που περιελάμβανε τα ονόματα των 4 βασιλικών μελών ήταν από ορείχαλκο.

Πέρα από τα δύο βασιλικά ζευγάρια, εκεί βρίσκονται και οι στάχτες της πριγκίπισσας Μαργαρίτας, της αδερφής της μονάρχη, η οποία δεν ακολούθησε το τελετουργικό της ταφής, για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημιουργία του χώρου αυτού ήταν ιδέα της βασίλισσας Ελισάβετ, ένα έργο που ξεκίνησε το 1962, ύστερα από τον θάνατο του πατέρα της, το 1952. 

Η μακροβιότερη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου έφυγε από τη ζωή στις 8 Σεπτεμβρίου, σε ηλικία 96 ετών στο κάστρο του Μπαλμόραλ στη Σκωτία. Περίπου 10 ημέρες αργότερα πραγματοποιήθηκε η επίσημη κηδεία στο Αββαείο του Westminster στο Λονδίνο με 2000 καλεσμένους και μία ακόμη λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Windsor για την ευρύτερη βασιλική οικογένεια και φίλους της βασίλισσας. Στη συνέχεια έλαβε χώρα η ταφή της σε στενό οικογενειακό κύκλο, κάτι που φυσικά δεν προβλήθηκε τηλεοπτικά, όπως έγινε με τις άλλες δύο εκκλησιαστικές λειτουργίες.

Διαβάστε Επίσης