Η βασιλική παράδοση που η Καμίλα σκέφτεται να καταργήσει

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα βασιλική σύζυγος πρόκειται να κάνει τα πράγματα λίγο διαφορετικά.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Με την αλλαγή του τίτλου της και του στάτους της, η ζωή της Καμίλα δεν θα θυμίζει σε τίποτα την προηγούμενη που διατηρούσε ως δούκισσα της Κορνουάλης - έναν τίτλο ευγενείας που κληρονόμησε η Kate Middleton. Η νέα βασιλική σύζυγος θα έχει ανανεωμένα προνόμια και ένα από αυτά είναι το να σχηματίσει γύρω της μία "παρέα" από κυρίες επί των τιμών, μία πολύ τιμητική θέση για τις γυναίκες της αυλής. 

Ειδικότερα, κατά τη βασιλεία της βασίλισσας Ελισάβετ διάφορες κυρίες επί των τιμών είχαν περάσει, με τις οποίες διατήρησε πολύ στενές σχέσεις για πάνω από 60 χρόνια. Οι κυρίες αυτές συνήθως τη βοηθούσαν κατά τη διάρκεια των ταξιδιών, ενώ της κρατούσαν συντροφιά. Ωστόσο, για την Καμίλα η συγκεκριμένη παράδοση αποτελεί κάπως απαρχαιωμένη, παίρνοντας την απόφαση, σύμφωνα με τη Daily Mail, να μην προχωρήσει στον "διορισμό" των κυριών επί των τιμών. 

Για την ακρίβεια, τις αρμοδιότητές τους μπορούν να αναλάβουν οι γραμματείς της, καθώς η Καμίλα δεν μπορεί να κάνει χωρίς εκείνες, όπως υποστηρίζει άτομο από το κοντινό περιβ'αλλον της βασιλικής οικογένειας. "Όταν παντρεύτηκε και έστησε το δικό της γραφείο για πρώτη φορά, πήρε δύο λαμπρές προσωπικές γραμματείς, την Amanda Macmanus και τη Joy Camm. Αλλά ήταν σαν να έπαιρνε 'δύο στην τιμή του ενός'. Όχι μόνο κανονίζουν τις υποχρεώσεις και τα πρότζεκτ της, αλλά συμπεριφέρονται ως κυρίες επί των τιμών, αν χρειαστεί, συνοδεύοντάς την σε επίσημα καθήκοντα και μαζεύοντας μπουκέτα με λουλούδια", ανέφερε πηγή από το κοντινό περιβάλλον της βασιλικής συζύγου. 

Παράλληλα, η πηγή εξηγεί πως η Καμίλα σκοπεύει να κάνει τα πράγματα λίγο διαφορετικά. "Έχει προς το παρόν δύο προσωπικές γραμματείς που κάνουν έτσι κι αλλιώς αυτά τα παραδοσιακά καθήκοντα. Και διατηρεί αρκετούς και καλούς φίλους γύρω της, τους οποίους μπορεί να καλέσει όταν είναι απαραίτητο για να τη στηρίξουν", είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε Επίσης