Η πριγκίπισσα Märtha Louise της Νορβηγίας παραιτήθηκε από τα βασιλικά της καθήκοντα για τον Σαμάνο αρραβωνιαστικό της

"Οι Αμερικάνοι δεν καταλαβαίνουν τη σημασία της μοναρχίας" απάντησαν ο βασιλιάς Harald και η βασίλισσα Sonja.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η πριγκίπισσα Märtha Louise της Νορβηγίας παραιτήθηκε από τα βασιλικά της καθήκοντα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Παλατιού. Η 51χρονη κόρη του βασιλιά Harald και της βασίλισσας Sonja είχε μιλήσει για την απόφασή της να εγκαταλείψει το Παλάτι εδώ και χρόνια, από τότε που γνώρισε τον Σαμάνο αρραβωνιαστικό της, Durek Verrett.

"H πριγκίπισσα Märtha Louise επιθυμεί να διαφοροποιήσει τις δικές της δραστηριότητες από τη σχέση της με το Παλάτι της Νορβηγίας. Η πριγκίπισσα έχει αποφασίσει με τη συμβουλή του βασιλιά και άλλα στενά μέλη της οικογένειας ότι δεν θα αναλαμβάνει πια βασιλικά καθήκοντα για το Παλάτι" αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.

Το 2019 η πριγκίπισσα αποφάσισε να μην χρησιμοποιεί πλέον τον βασιλικό τίτλο της ώστε να μπορέσει να εργαστεί στη βιομηχανία του θεάματος. Η Louise υπήρξε παντρεμένη με τον συγγραφέα Ari Behn με τον οποίο έχει αποκτήσει τρεις κόρες, την Maud Angelica, την Leah Isadora και την Emma Tallulah. Το ζευγάρι είχε πάρει διαζύγιο το 2017 και δύο χρόνια αργότερα ανήμερα των Χριστουγέννων του 2019, ο Ari αυτοκτόνησε.

Η πριγκίπισσα έχει μιλήσει ανοιχτά για την κατάθλιψη που πέρασε μετά την αυτοκτονία του πρώην συζύγου της αποκαλύπτοντας πως η γνωριμία της με τον Σαμάνο Durek την βοήθησε να προχωρήσει τη ζωή της. Ο Durek που έχει ακόλουθους πολλούς celebrities και χρεώνει υπέρογκα ποσά για κάθε συνεδρία θεραπείας αρραβωνιάστηκε με την πριγκίπισσα τον Ιούνιο του 2022.

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις του ότι ο κόσμος δεν θέλει "έναν μαύρο σε ευρωπαϊκό Παλάτι", οι σχέσεις του με το βασιλικό ζεύγος της Νορβηγίας είναι καλές, όπως επιβεβαίωσε και η βασίλισσα Sonja σε συνέντευξη που έδωσε μετά την παραίτηση της κόρης της από τις βασιλικές της υποχρεώσεις.

Η πριγκίπισσα Märtha Louise της Νορβηγίας παραιτήθηκε από τα βασιλικά της καθήκοντα για τον Σαμάνο αρραβωνιαστικό της

"Οι Αμερικάνοι δεν καταλαβαίνουν τι είναι μοναρχία. Οπότε δεν μου κάνει εντύπωση που δεν καταλαβαίνει" είπε εξηγώντας ότ "πίστευε ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει χωρίς να μας επηρεάζει. Ακόμα κι αν διαφωνούμε σε διάφορα είμαστε χαρούμενοι μεταξύ μας. Έχω την αίσθηση ότι η οικογένεια είναι πλέον πολύ κοντά με ένα νέο πολύ όμορφο τρόπο", είπε η βασίλισσα.

Η βασίλισσα μάλιστα αποκάλεσε τον Durek "καταπληκτικό άνθρωπο" και "πολύ διασκεδαστικό" ενώ όταν ρώτησαν εκείνη και τον βασιλιά της Νορβηγίας γιατί επέτρεψαν στην κόρη τους να έχει τον τίτλο της πριγκίπισσας, ο βασιλιάς είπε "είναι η κόρη μας και θα συνεχίσει να είναι" ενώ πρόσθεσε πως "λυπάμαι που η πριγκίπισσα δεν θα εκπροσωπεί πια το Παλάτι, ήταν πολύ καλή σε αυτό".

Διαβάστε Επίσης