Βασιλιάς Κάρολος | Η φωτογραφία από την παιδική του ηλικία που κυκλοφόρησε με αφορμή την ημέρα των γενεθλίων του

Ο νέος μονάρχης της Αγγλίας έκλεισε τα 74, γιορτάζοντας για πρώτη φορά τα γενέθλιά του ως βασιλιάς.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η 14η Νοεμβρίου αποτελεί από σήμερα και στο εξής μία πολύ σημαντική ημέρα για την Αγγλία, αφού ο βασιλιάς Κάρολος έχει τα γενέθλιά του. Πρόκειται για την πρώτη φορά που τα γιορτάζει ως βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου και μάλιστα είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία μονάρχης στην ιστορία που αναλαμβάνει τον θρόνο. Παρόλα αυτά, το γεγονός αυτό δεν αποτελεί απαγορευτικό για τη θέση, δεδομένου ότι η βασίλισσα Ελισάβετ μέχρι τον θάνατό της - στα 95 της - εξακολουθούσε να βρίσκεται στον θρόνο.

Με αφορμή την ξεχωριστή ημέρα, ο επίσημος λογαριασμός του οργανισμού που διαχειρίζεται τη βασιλική συλλογή, ανέβασε μία φωτογραφία του Καρόλου σε μικρή ηλικία μαζί με την αδερφή του, πριγκίπισσα Άννα. Ειδικότερα, οι δύο διάδοχοι βρίσκονταν στα καρότσια τους, με τον Κάρολο να κρατά τρυφερά το χέρι της αδερφής του. Η λεζάντα της ανάρτησης έγραφε: "Χρόνια Πολλά στον βασιλιά Κάρολο Γ'. Η φωτογραφία που είναι από το 1951 δείχνει τον τότε πρίγκιπα Κάρολο να φιλάει το χέρι της αδερφής του, πριγκίπισσας Άννας. Μπορεί να εντοπίσατε τα σχέδια με τον μικρό ναύτη στην κουβέρτα του καροτσιού - ο πατέρας του, ο δούκας του Εδιμβούργου υπηρετούσε ως αξιωματικός στο Βασιλικό Ναυτικό εκείνη την περίοδο". 


Αλλά και ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Kate Middleton και William, ανέβασαν μία τρυφερή φωτογραφία στους επίσημους λογαριασμούς τους στα social media. "Ευχόμαστε χαρούμενα γενέθλια στην Α.Μ. βασιλιά", έγραφε η λεζάντα της ανάρτησης που συνόδευε μία γελαστή φωτογραφία του νέου μονάρχη από επίσημη εκδήλωση. 

Διαβάστε Επίσης