Πρίγκιπας Φίλιππος | Ο λόγος για τον οποίο ήθελε να μηνύσει την παραγωγή του 'The Crown'

Ο δούκας του Εδιμβούργου είχε συμβουλευτεί δικηγορικό γραφείο για τη μήνυση.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν αντίθετος με τον τρόπο που το 'The Crown' τον παρουσίαζε στους πρώτους κύκλους της σειράς και είχε σκεφτεί να κάνει μήνυση στην παραγωγή.

Ο δούκας του Εδιμβούργου που έφυγε από τη ζωή πέρυσι σε ηλικία 99 ετών είχε επισκεφτεί το δικηγορικό γραφείο Farrer&Co που συνεργάζεται με τη βασιλική οικογένεια από τη δεκαετία του ΄30 σχετικά με μια συγκεκριμένη ιστορία που παρουσιάστηκε στη δημοφιλή σειρά του Netflix.

Ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ δεν ήταν ευχαριστημένος με τον τρόπο που παρουσιάστηκε ο θάνατος της μεγάλης του αδελφής, πριγκίπισσας Cecilie, και συμβουλεύτηκε τους δικηγόρους του για μια πιθανή μήνυση, όπως αναφέρει άρθρο των Sunday Times: "Ξέρω ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος συμβουλεύτηκε τον δικηγόρο του για να τον ρωτήσω τι μπορεί να κάνει για αυτό. Ήταν πολύ αναστατωμένος με τον τρόπο που παρουσιάστηκε στη σειρά” σχολίασε ο ιστορικός και συγγραφέας Hugo Vickers εξηγώντας πως "ήταν άνθρωπος. Μπορούσε να πληγωθεί όπως ο όλοι οι άλλοι”.

Το επεισόδιο που είχε αναστατώσει τον δούκα προβλήθηκε στη δεύτερη σεζόν του 'The Crown' το 2017 χωρίς να επισημαίνεται ότι πρόκειται για μυθοπλασία. Στο σενάριο, ο 16χρονος Φίλιππος έχει προβλήματα στο σχολείο του και δεν μπορεί να περάσει τις διακοπές του με την αδελφή του, Cecilie, στη Γερμανία που εκείνη την εποχή ήταν έγκυος στο τέταρτο παιδί της.

Η Cecilie, όπως φαίνεται στη σειρά, είπε στον Φίλιππο ότι θα τον επισκεφτεί εκείνη στο Λονδίνο, αλλά πέθανε σε αεροπορικό ενώ ταξίδευε προς Αγγλία. Στην κηδεία, ο πατέρας τους, ο πρίγκιπας Ανδρέας, λέει "είμαι έκπληκτος που τόλμησε να έρθει εδώ. Εάν δεν ήταν ο Φίλιππος και η απειθαρχία του δεν θα είχε μπει ποτέ σε εκείνη την πτήση. Είναι αλήθεια, όχι; Είσαι ο λόγος που θάβουμε εδώ το αγαπημένο μου παιδί. Διώξτε τον από εδώ”.

Διαβάστε Επίσης