Γιατί ο πρίγκιπας William διατηρεί ακόμα το έμβλημα της βασίλισσας Ελισάβετ στη στρατιωτική στολή του

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας εμφανίστηκε την περασμένη Κυριακή στην Εθνική Ημέρα Μνήμης φορώντας την παλιά στολή του.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Όσο κι αν ο βασιλιάς Κάρολος διαδέχθηκε τη μητέρα του, ενώ λίγες ημέρες μετά αποκαλύφθηκε το νέο βασιλικό έμβλημα που θα συμπεριληφθεί στα επίσημα έγγραφα, τα γραμματόσημα και στις στρατιωτικές στολές, το παλιό έμβλημα της βασίλισσας Ελισάβετ παρέμεινε στις στολές του πρίγκιπα William και του ίδιου του νέου μονάρχη.

Ειδικότερα, η βασιλική οικογένεια έδωσε το παρών στο πολεμικό μνημείο Cenotaph, στο Λονδίνο με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για τους στρατιώτες που έχουν χαθεί στο πεδίο της μάχης. Αυτό που έκανε εντύπωση σε όσους παρακολούθησαν το επίσημο τελετουργικό ήταν ότι στις στρατιωτικές στολές του πρίγκιπα William και βασιλιά Καρόλου εξακολουθούσε να υπάρχει το έμβλημα της βασίλισσας Ελισάβετ. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του People, το έμβλημα της εκλιπούσας μονάρχη θα διατηρηθεί στις στολές του στρατιωτικού προσωπικού για την ώρα. Το νέο έμβλημα του βασιλιά Καρόλου θα αντικαταστήσει το υπάρχον, όταν οι στολές θα χρειαστεί να αντικατασταθούν και τα υπάρχοντα παράσημα ή κουμπιά να τελειώσουν. 

Γιατί ο πρίγκιπας William διατηρεί ακόμα το έμβλημα της βασίλισσας Ελισάβετ στη στρατιωτική στολή του

"Του χρόνου αλλά και τα επόμενα χρόνια που θα ακολουθήσουν, κάποιοι από το στρατιωτικό προσωπικό θα φορά το έμβλημα του βασιλιά, ενώ άλλοι θα εξακολουθήσουν να φορούν της βασίλισσας Ελισάβετ. Εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας είπε πως η αλλαγή στο έμβλημα του βασιλιά θα γίνει σταδιακά, με τα συντάγματα και τις υπόλοιπες στρατιωτικές μονάδες να το λάβουν στον δικό τους χρόνο", έγραψε η Telegraph. 

Διαβάστε Επίσης