Βασίλισσα Ελισάβετ | Γιατί δεν ήθελε να φαίνονται τα χέρια της στις φωτογραφίες της;

Η Βρετανίδα μονάρχης απέφευγε να δείχνει τα χέρια της στα επίσημα βασιλικά πορτρέτα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν ήθελε να φαίνονται τα χέρια της στις επίσημες φωτογραφίσεις που έκανε, όπως αποκάλυψε ο φωτογράφος της, John Rankin Waddell.

Σύμφωνα με τον Βρετανό φωτογράφο που ήταν ένας από τους 10 φωτογράφους που την φωτογράφισαν με αφορμή το Χρυσό Ιωβηλαίο της το 2002, που μίλησε στο podcast 'Tea with Twiggy' , η βασίλισσα του ζήτησε να μην φαίνονται τα χέρια της στο επίσημο πορτρέτο της.

"Πήρα πρόσφατα ένα σημείωμα για την έκθεση με τα πορτρέτα της μέσα στις δεκαετίες με τον curator να λέει ότι η φωτογραφία μου ήταν μία από τις αγαπημένες της- που πιστεύω ότι σημαίνει ότι ήταν η αγαπημένη του Παλατιού- γιατί γελάει πολύ στη φωτογραφία μου” είπε ο φωτογράφος.

Βασίλισσα Ελισάβετ | Γιατί δεν ήθελε να φαίνονται τα χέρια της στις φωτογραφίες της;

Ο Rankin αποκάλυψε ότι ήθελε να αποτυπώσει στη φωτογραφία του την αίσθηση του χιούμορ που είχε η μονάρχης: "Όταν ήρθε η μέρα της φωτογράφισης ένιωθα ένα κύμα δύναμης” είπε εξηγώντας ότι "ποτέ δεν έχω νιώσει αυτή την αύρα. Ήταν τόσο αστεία από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο δωμάτιο”.

Όπως θυμάται ο φωτογράφος της είπε "θέλω να σας φωτογραφίσω να κρατάτε το ξίφος” κι εκείνη απάντησε πως "δεν μου αρέσουν τα χέρια μου”. Τότε εκείνος της είπε πως ήταν ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγει τη φωτογράφιση με το ξίφος. "Μάλλον δεν πρέπει να το πω αυτό αλλά αυτό που μου άρεσε σε εκείνη είναι ότι είναι τόσο έξυπνη και καθετί που έλεγε είχε αυτόν τον εκπληκτικό ελιγμό. Ήταν απλά εκπληκτική”.

Liz Truss

Η βασίλισσα Ελισάβετ συνήθιζε να φοράει γάντια στις επίσημες εμφανίσεις της αν και στις τελευταίες της φωτογραφίες φαίνονται τα χέρια της. Μάλιστα στη συνάντηση που είχε με την Liz Truss πριν την εκλογή της ως πρωθυπουργό της χώρας, η Ελισάβετ είχε επιλέξει να μην φορέσει γάντια.

Διαβάστε Επίσης