Emily Blunt: "Οι γυναίκες υποχρεώνονται να απολογηθούν για την επιλογή τους να εργαστούν"

Η ηθοποιός παραδέχεται ότι ένιωθε τύψεις ως εργαζόμενη μητέρα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Emily Blunt μίλησε για τις ανισότητες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον εργασιακό τους χώρο, αλλά και στην βιομηχανία του κινηματογράφου, ειδικά τις εργαζόμενες μητέρες που συχνά νιώθουν τύψεις όταν επιστρέφουν στη δουλειά τους μετά την εγκυμοσύνη.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Porter, η ηθοποιός που έχει αποκτήσει δύο κόρες, την 8χρονη Hazel και την 5χρονη Violet, με τον σύζυγό της John Krasinski, μίλησε για την ισορροπία που προσπαθεί να βρει ανάμεσα στην οικογενειακή και την επαγγελματική της ζωή. Όπως είπε ένιωθε τύψεις που εργαζόταν ενώ μεγάλωνε δύο μικρά παιδιά, αποκαλύπτοντας ότι το μυστικό είναι να βρει κάθε γυναίκα την σωστή ισορροπία.

"Είναι ενδιαφέρον που οι γυναίκες ακόμα υποχρεώνονται να απολογηθούν για την επιλογή τους να εργαστούν και οι άντρες όχι. Και απλά φαίνεται φυσιολογικό, αλλά πιάνω τον εαυτό μου να το εξηγώ υπερβολικά ή να το αντισταθμίζω”

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων της τελευταίας της ταινίας, η σταρ χρειάστηκε να περάσει αρκετό χρόνο στην Ισπανία. Μιλώντας για την προσπάθειά της να βρει ισορροπία ανάμεσα στην μητρότητα και την καριέρα της, είπε πως νιώθει "ό,τι νιώθει μια μητέρα όταν θέλει να έχει και καριέρα αλλά και να είναι εκεί και να είναι διαθέσιμη. Κι αυτό σε κάνει να νιώθεις τύψεις κάποιες φορές”.

Όπως είπε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας, συχνά την ρωτούσαν που είναι τα παιδιά της, κάτι που την έβαζε σε διαδικασία να εξηγήσει λεπτομέρειες για τη ζωή της χωρίς λόγο: "Σκεφτόμουν πως σίγουρα δεν έχουν κάνει αυτή την ερώτηση στον Chris Evans, τον Andy Garcia ή τον Jay Duplass”.

Διαβάστε Επίσης